REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Propunere la Senat: concediu pentru divorţ!

Propunere la Senat: concediu pentru divorţ!

Replica API 12 octombrie 2018 | 00:21 415

O propunere legislativă privind acordarea concediului pentru divorţ de trei zile lucrătoare a fost depus la Senat.

"Concediul pentru divorţ se acordă în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situaţie pentru acomodarea la noua situaţie din viaţa lor. Cei ce au divorţat au dreptul la un concediu pentru divorţ de trei zile lucrătoare. În cazul în care titularul dreptului la concediu pentru divorţ este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorţ plătit de trei zile lucrătoare. Indemnizaţia pentru concediul de divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. Concediul se acordă la cerere de către angajator în următoarele patru săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului (...). Concediul pentru divorţ se acordă indiferent de durata căsătoriei şi indiferent de modalitatea prin care s-a desfăcut căsătoria", se arată în proiectul iniţiat de deputatul PSD Georgian Pop, conform Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, care citează din analizele Institutului Naţional de Statistică, "din 1990 până în prezent, rata divorţului definită ca numărul total al divorţurilor raportate la numărul total al căsătoriilor într-un an este în medie de 25%, mai exact în ultimele două decenii aproximativ una din patru căsnicii a sfârşit prin divorţ (...). Anual peste 60.000 de adulţi şi aproximativ 17.500 de copii sunt afectaţi în mod direct de divorţ, la aceştia adăugându-se şi membrii familiei lărgite, prietenii, colegii sau angajatorii persoanelor divorţate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati terminat cu toate legile si ati gasit buba! Mai da-l draq de divort k nu ii obliga nimeni sa se casatoreasca daca nu se potrivesc.O tara de hoti au nevoie de concediu k schimba partenerii k pe sosete.Voi astia cu legile voastre de cacao...aveti creerele prajite rau de tot... in concediu la "loc linistit si cu verdeata" sa va duceti cu tot cu legile voastre
3
0
cititi articolul si va cruciti, ce sun capabili acesti puscariasi sa propuna ptr un amarat de vot- mai oameni buni, imbuibarea, surplusul de lux- v-a intunecat mintile sau beti energizante peste masura?
3
1
acest concediu se va da doar pentru bugetari , nu si pentru cei din mediul privat care alimenteaza visteria statului !
2
1
Propun concediul ptr divort sa dureze 30 de zile ca sa aiba sotii timp sa se imperecheze ptr formarea unei alte familii. Si daca se poate sa beneficieze de concediu ptr divort si fratii,surorile, matusile si unchii celor divortati.ba chiar si vecinii de scara.Ptr ca toti sunt afectati psihologic si nu mai muncesc eficient.In curand urmeaza concediul cand fata cateaua sau pisica familiei. Si concediu ptr cand vine soacra in vizita.Ce sa mai d'le? O tara de afectati psihologic fara recuperare
7
0
Doar ce ati facut referendum pentru familia traditionala, si acum incurajati divortul.Deci nu se mai intelege nimic.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272