REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Propunere radicală împotriva dezinformării: Medicii cu teorii nevalidate ştiinţific să fie SUSPENDAŢI!

Propunere radicală împotriva dezinformării: Medicii cu teorii nevalidate ştiinţific să fie SUSPENDAŢI!

Replica API 19 octombrie 2021 | 21:42 753

Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, își dorește ca toți medicii care prezintă în spațiul public teorii nevalidate științific să fie suspendați. Acesta consideră că la baza ratei, încă mici, de vaccinare în ţara noastră stau şi medicii care transmit mesaje antivacciniste. Totodată, Coriu a spus că aceștia sunt liberi să spună ce vor, dar trebuie să răspundă de acest lucru dacă răspândesc date false și dezinformează populația.

Daniel Coriu, sursa foto: politicidesănătate.ro

„Suntem într-o situație dramatică. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internaţional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegaţie in România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută. Consecința directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de decese evitabile. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”, a spus Coriu.

Sancţionarea medicilor antivaccinişti o soluţie inevitabilă?!

„Ca medic și ca președinte al Colegiului Medicilor din România (CMR), analizând și văzând situația dramatică a pandemiei din România, voi susține din acest moment cu toată tăria, sancționarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spațiul public teorii care nu sunt validate științific, iar prin informațiile transmise poate duce în eroare populația în privința stării de sănătate și periclita sănătatea publică”. Obiectivul nostru este să responsabilizăm medicii. În media, medicul exprimă public o opinie medicală. El este un profesionist. El trebuie să-și asume acest rol social, de a transmite numai informații corecte, bazate pe criterii științifice”, a mai spus Daniel Coriu.

G.A

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne punem intrebarea de ce sa nu vorbeasca medici nu e datoria lor .Oare de ce vor sai duca la tacere?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468