REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Propunere! Se va dubla taxa de salubrizare, de la 7,5 lei la 14 lei. Video

Propunere! Se va dubla taxa de salubrizare, de la 7,5 lei la 14 lei. Video

Victor ROTARU 9 decembrie 2022 | 00:00 1491

La finalul lunii august, primarul Constanței a transmis cetățenilor faptul că municipiul va avea un nou regulament de salubrizare, adaptat nevoilor acestora, iar marea majoritate a activităților desfășurate de către operatorul de salubrizare se vor realiza exclusiv noaptea, în intervalul 22-06. Acest nou regulament a fost destul de contestat de către cetățeni, mulți plângându-se de gălăgia pe care o fac muncitorii în timp ce-și fac treaba. De parcă nu ar fi fost de ajuns, constănțenii ar putea plăti dublu pentru serviciile de salubrizare.

Odată cu adoptarea noului regulament de salubrizare, prin care operatorul va realiza exclusiv noaptea măturatul trotuarelor și al carosabilului, stropitul acestora, spălarea, dar și colectarea deșeurilor, au intervenit și noi bugete cerute de către operator pentru a putea onora acest nou regulament, întrucât forța de muncă trebuie mărită, odată ce programul de lucru a fost prelungit. Astfel, pentru că bugetul local suferă din cauza lucrărilor la rețeaua termică a orașului, constănțenii ar putea plăti dublu pentru serviciile de salubrizare.

„Bugetul este în cap din cauza termiei”

În cadrul conferinței de presă organizată joi, 8 decembrie, Felicia Ovanesian, city managerul Constanței a declarat: „Constănțeni nu vor plăti mai mult anul acesta pentru gunoi, însă vom renunța la subvenție. Bugetul este în cap din cauza termiei. Noi vom propune Consiliului Local. Costurile cu termia, subvențiile... au crescut de la 150 de milioane anul trecut, la 400 de milioane de lei azi. În continuare suntem la 14 lei, iar costul pentru populație era de 7 lei, sau 7,5 sau 8 lei, diferența era subvenționată. Nu mai putem să o subvenționăm, deci acești 14 lei vor fi plătiți de către cetățeni. Asta vom propune consiliului. Dar este cel mai mic preț din județ.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
betivvanca transexxuala, dar nu spui ca avem cel mai imputit oras transformat in santier. cosciugg sa iti iei din banii astia
1
0
sa ne pupati in c....r, g.lanii dr.acului!
6
1
Ha sictir ma soldat!
6
1
Fa LGB , daca tu ai bani crezi ca toti dispun de bani.Pt ce sa platim 14 lei, cand orasul arata ca dupa razboi, ca vreti voi.Incompetentilor.m**e Chitac! m**e Ovanesian!Cea mai p*****a administrare avuta de Constanta.
18
2
si credeti ca va fi orasul mai curat? mai frumos? groapa de gunoi cta nu are nici o sansa sa devina oras trebui returnata lui osman pasa ca sa aiba o sansa.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212