REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Propunerea Ambulanței Constanța: bolnavii din zona Băneasa să fie duși la spital în Călărași

Propunerea Ambulanței Constanța: bolnavii din zona Băneasa să fie duși la spital în Călărași

Replica API 6 noiembrie 2017 | 00:00 594

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, dr. Laurențiu Bădescu, a propus conducerii Consiliului Județean Constanța un proiect privind transportarea pacienților din zona Băneasa care au nevoie să ajungă la o Unitate de Primiri Urgențe, spre Spitalul Județean Călărași, în loc de spitalele din județul Constanța. Inițiativa a fost luată deoarece unitatea spitalicească din Călărași se află la doar zece kilometri de Ostrov, mult mai aproape decât Spitalul Județean Constanța (92 km,m potrivit distanță.ro) sau unitatea spitalicească din Medgidia (75 km, potrivit distanță.ro). Astfel, pacienții din zona de sud-vest a județului Constanța ar urma să fie transportați, cu bacul, peste Dunăre spre Călărași, pentru a fi consultați de un medic într-un timp mult mai scurt.

Propunerea ambulanțierilor urmează să fie discutată, săptămâna aceasta, cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța.

Amimtim că SAJ Constanța se confruntă cu o problemă extrem de serioasă și anume vechimea autospecialelor, mai bine de 70% din parcul instituției având un grad de uzură foarte mare, motiv pentru care ar fi trebuit să fie date la casat deja. Însă, până când mai marii de la București vor investi în achiziționarea de noi ambulanțe, „bătrânele” salvări aleargă pe șoselele județului pentru a salva oameni. Limitele județului sunt zone sensibile, nu atât din cauza vechimii ambulanțelor, deși și acesta este un criteriu, ci mai ales din cauza depărtării de o unitate de primiri urgențe.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai o minte obosita ca sa nu zic dusa pe Dunare poate propune asa ceva.Se vede ce genial este managerul de la Constanta.
0
0
E bine asa ca constanta e plina of cati vin in spitalu de la ct multi vin sa se afle in spital ocupa degeaba locurile
0
0
Totul in detrimentul pacientilor....mai bine suplimentati numarul echipajelor de ambulanta....se ajunge mai repede la Medgidia...Dunarea ingheata,seaca,noaptea nu trece bacul...minti luminate sunteti pe langa realitate...
2
0
Bai sunteti dusi cu pluta ...cum sa faceti asa ceva? Daca nu ai bac treci inot?? Sa se faca o simulare..dar sa fie ei bolnavi in ambulanta..
5
0
Si cand o fi dunarea inghetata....trecem cu patinele...pffff vai de noi...
3
0
Stati linistiti ca rezolva paul cu marcu si blagan situatia. Aduc astia si salvari si personal si tot ce trebuie.
2
0
Ce frumos ar fi sa stai cu urgenta in ambulanta vreo ora - doua ca sa te urci pe bac... Ce minti luminate sunt pe la Constanta!
3
1
Se scarpina dupa ureche.a furat-o de la altul si o arunca sa para ca are initiativa.spitalul din calarasi e putin.dar putin mai bun decat upu baneasa.sa faca o simulare si apoi sa ia decizii.inamicii lui nea vasile acum il regreta...
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272