REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Protecția Copilului bagă 5 milioane de lei, pentru construirea unor locuințe sociale

Protecția Copilului bagă 5 milioane de lei, pentru construirea unor locuințe sociale

Replica API 7 octombrie 2021 | 11:18 1602

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a implementat cea de-a treia etapă a proiectului ,,Dizabilitatea nu este o barieră”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, la finalul lunii iunie a anului curent. Astfel, recent, direcția a lansat o achiziție ce prevede execuția lucrărilor de construire, extindere, reabilitare și modernizare pentru 4 locuințe protejate, dar și extinderea centrului de zi pentru persoanele cu dizabilități din sistemul de asistență socială din localitatea Băneasa.

În procesul de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța are în derulare cinci proiecte finanțate în cadrul Programului de Interes Național, în valoare totală de peste 26 de milioane de lei, contribuția susținută de Consiliul Județean Constanța depășind 13,6 milioane lei. Proiectele aflate în implementare de DGASPC Constanța au în vedere ridicarea a 17 Locuințe Protejate în localitățile Chirnogeni, Nicolae Bălcescu, Băneasa, Topraisar și Negru Vodă, precum și reabilitarea și dotarea a cinci clădiri din aceste localități în vederea înființării a patru Centre de Zi destinate persoanelor cu dizabilități din sistemul de protecție socială dar și din comunitate.

Se vor construi patru locuințe în Băneasa

Astfel, recent, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a lansat o achiziție privind execuția lucrărilor de construire a patru locuințe protejate în localitatea Băneasa, pe strada Trandafirilor, numărul 179. De asemenea, se dorește și extinderea, reabilitarea și modernizarea centrului de zi pentru persoanele cu dizabilități din sistemul de asistență socială, localizat pe strada Bujorului, numărul FN. Valoarea totală a contractului este de 4.913.566.23 lei.

Obiectivul proiectului „Dizabilitatea nu este o barieră“ este creșterea calității vieții pentru 150 de persoane cu dizabilități aflate în insituțiile de tip rezidențial de mare capacitate din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Acest lucru va fi posibil prin oferirea de servicii alternative de tip Locuințe Protejate (acestea urmând a fi construite în localitățile Chirnogeni, Nicolae Bălcescu, Băneasa și Topraisar) și de servicii sociale prin Centrele de Zi. Locuințele Protejate vor oferi, pe lângă găzduire, sprijin și asistență permanentă în scopul dezvoltării abilităților de viață independentă, asistență și supraveghere medicală, consiliere în vederea dezvoltării relațiilor sociale, consiliere juridică, ergoterapie, reintegrare familială și comunitară, socializare, activități culturale.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212