REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Protest al românilor din Marea Britanie. Replici tăioase din țară împotriva unui documentar britanic

Protest al românilor din Marea Britanie. Replici tăioase din țară împotriva unui documentar britanic

Replica API 23 februarie 2015 | 00:19 96

Diaspora a luat foc

Diaspora a luat foc

Poate că documentarul intitulat „The Romanians are coming” („Vin românii” – trad.), difuzat de postul britanic Channel4, nu spune multe pentru românii din țară, însă pentru românii din Marea Britanie reprezintă o nouă lovitură de imagine și considerat drept o mare nedreptate produsă, din nou, de britanici. Documentarul în cauză spune povestea țiganilor care ajung în Marea Britanie. Unii dorm pe străzi, alții nu se descurcă și pleacă acasă, în principiu fiind vorba de oameni săraci, triști, care își încearcă șansele în Marea Britanie. Diaspora românească din Londra a luat foc și, luni, ora 15:00 (17:00, ora României), a organizat un protest la sediul Channel4, 124 Horseferry Road, Londra SW1P 2TX. Acțiunea a fost unul „mut” și „împotriva modului în care Channel 4 a decis să trateze problema imigrației românești”. „Nu le vom oferi un mesaj vocal, însă ne vom folosi de foi, cartoane, să ne susținem punctele de vedere. M-am gândit să organizăm o coregrafie. În acest sens, pentru a lumina puțin atmosfera și a oferi un impact vizual frumos, am pregătit mai multe coli colorate, A3, pe care am scris niște mesaje. Intenționez să formăm două șiruri și să ținem acele coli deasupra capului”, a spus despre mobilizarea pentru protest unul dintre organizatori, Cati Andreea, pe grupul intitulat „Silent protest @Channel4” și la care își anunțaseră participarea, duminică, peste 600 de persoane. „Am trimis o scrisoare la Channel4, rugându-i să ni se facă dreptate și să ecranizeze trilogia de documentare „Wild Carpathia”, adevărata Românie. În primul rând, vreau să se știe că UK și UE dorim să ajutăm să integrăm țigani”, a spus protestatara Delia Antal.

Replică din România, cu pedofilii britanici în prim-plan

Dacă românii din Marea Britanie au ales calea pașnică de manifestare, un parlamentar a decis să scoată mizeria de sub preș. Președintele partidului România Unită, Bogdan Diaconu, cunoscut pentru ieșirile sale fără menajamente, i-a pus pe britanici la zid. Deputatul a cerut și pentru această situație „o reacție fermă a statului român” și a vorbit despre britanicii care prezintă o imagine mai puțin onorabilă pentru Marea Britanie. „Vă rog să faceți un exercițiu de imaginație ce fel de note de protest ați primi dacă un documentar de genul celui de la Channel 4 ar fi difuzat în România pe postul public de televiziune al statului român despre britanicii care ne vizitează, cu filmări despre cetățenii petrecăreți ai statului amintit care urlă alcoolizați pe străzile din Centrul Vechi din București cu ocazia anumitor meciuri de fotbal sau despre cazurile concrete de britanici care au venit în România pentru a practica pedofilia, și sunt destule, iar întregul popor al Marii Britanii ar fi identificat cu aceste persoane și cu aceste comportamente! Vă solicit de aceea o reacție fermă a statului român pentru oprirea documentarului - menit să îi transforme pe cetățenii români în ținte ale disprețului public - comparabilă cu reacția oricărui stat occidental dacă cetățenii săi ar fi jigniți într-un mod similar”, a spus Diaconu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212