REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Protest de amploare la Năvodari. Un afacerist construiește o terasă în mijlocul aleii pietonale

Protest de amploare la Năvodari. Un afacerist construiește o terasă în mijlocul aleii pietonale

Replica API 7 iulie 2016 | 00:25 500

Administrația locală din Năvodari a amenajat o alee și o parcare pe proprietate privată?! Mai mulți locuitori de pe străzile Rândunelelor, respectiv Liliacului, din Năvodari, sunt revoltați de faptul că un afacerist își ridică o terasa în mijlocul aleii pietonale, ocupând, totodată, și o parte din parcare. Construcția se află la doi metri de balcoanele năvodărenilor. În timp ce oamenii spun că afaceristul ridică terasa ilegal, muncitorii susțin că locul pe care se va amenaja construcția este proprietatea investitorului. „În zona străzii Liliacului din Năvodari se ridică o terasă la 2 metri de balcoanele locatarilor. În același timp, acea terasă va bloca mai multe locuri de parcare, dar și o alee atât pietonală, cât si pentru auto. Cei care lucrează pe acel șantier susțin că cel care face terasă ar avea acte de proprietate pe acel teren“, a declarat, pentru Replica, un năvodărean. Știu ei ce știu! Potrivit unor surse, terenul dintre blocuri a ajuns, din proprietatea ADDP Năvodari, în proprietate privată, tranzacția efectuându-se pe vremea fostului primar, Nicolae Matei.

Locatarii afectați anunță protest de amploare

Locatarii s-au întâlnit joi, după orele 16.00, pentru a protesta vizavi de construcția ce urmează să se ridice între blocuri. Aceștia au mers chiar în fața primăriei însă nemulțumirile lor nu au ajuns și la urechile primarului, în contextul în care alesul local șef se află în vacanță. „Având în vedere construcția care se face ilegal, între blocurile 5 sud, 7 sud, 8 sud și 9 sud (între strda Rândunellor și strada Liliacului), nu știm prin ce lege a fost autorizată construcția care închide străduța pe care o folosim toți, atât cu mașinile, cât și pe jos, de a ieșispre strada Rândunelelor, ca locuitori ai acestui oraș și acestor blocuri menționate mai sus, trebuie să ne unim și să protestăm pentru a nu-și bate joc de noi anumiți oameni care au puterea banului. Proprietarul construcției spune că este o moștenire. Dacă construcția se va realiza, noi vom suferi deoarece este îngreunată intrarea pompierilor, a salvării, etc. Aleea Liliacului e drum cu sens unic. Momentan, lucrările s-au sistat deoarece am făcut sesizare la primărie, dar știm dacă se vor opri de tot“, se arată în anunțul postat de locuitorii afectat.

Reprezentanții Direcției de Urbanism au explicat oamenilor că terenul pe care se va construi terasa este proprietate privată de cinci ani, însă nu se știe modalitatea în care investitorul a obținut-o. Poliția Locală a amendat constructorul, pe motiv că nu a sistat lucrările de miercuri, așa cum i-a fost solicitat. Amenda este de peste 1000 lei.

Se pare că investitorul terasei este patronul unei shaormerii din oraș. Beneficiarii lucării sunt Damu și Mirela Bavaleta. Autorizația de construire au obținut-o pe 26 iunie a.c.

VOM REVENI CU DETALII!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218