REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

PROTEST împotriva DISTRUGERII SPAȚIULUI VERDE pentru ridicarea unor BLOCURI!

PROTEST împotriva DISTRUGERII SPAȚIULUI VERDE pentru ridicarea unor BLOCURI!

Replica API 7 martie 2019 | 00:10 763

Zeci de locuitori ai blocului S6, de pe B-dul Alexandru Lăpușneanu, dar și vecinii lor, vor ieși, joi seară, 7 martie a.c., la ora 17,30, în stradă pentru a protesta împotriva proiectului de construcție a unor imobile pe spațiul verde din fața blocului lor.

De ani buni, locuitorii blocului S6 de pe B-dul Alexadru Lăpușneanu din municipiul Constanța se luptă să salveze spațiul verde din fața imobilului în care locuiesc. O parte din teren a fost retrocedat încă din 2009, ulterior investitorii au obținut și restul terenului, iar de prin 2015 au început demersurile pentru ridicarea a două blocuri.

Sursă foto/video: Mugurel Pascu - Facebook

Oamenii nu au stat cu mâinile în sân, au atacat în instanță autorizația de construire, inițial au obținut câștig de cauză, adică suspendarea proiectului. Dar între timp lucrurile s-au schimbat, iar construirea urmează să fie reluată. Deși, atrag atenția locuitorii din zonă, în prezent există un proces pe rolul instanțelor de judecată prin care este atacat Planul Urbanistic Zonal care a stat la baza emiterii autorizației de construire.

Drept pentru care, zilele trecute muncitorii au venit și au început să elibereze spațiul verde și au tăiat arbuștii de pe acesta, spre indignarea locuitorilor din zonă.

În consecință, așa cum au procedat și în trecut, în încercarea de a atrage atenția autorităților asupra ceea ce se întâmplă pe B-dul Lăpușeanu, locuitorii din zonă vor ieși în stradă. Protestul urmează să se desfășoare în dreptul spațiului verde de pe B-dul Alexandru Lăpușneanu, nr. 183, lângă stația de autobuz Suceava, vizavi de Parcul Tăbăcărie.

Menționăm că proprietarul terenului este SC Cambela Prod, care a obținut în 2017 certificatul de urbnism 986/17.07.2017 pentru construirea unui imobil P+4, pentru locuințe colective. Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta este cel mai primitiv dintre orasele mari ale tarii. Daca am ridica toate automobilele de pe strazi si am compara cu 1990, nu ar fi mari diferente intre cele doua perioade poate unele zone arata mai bine decat atunci. Poate cauza acestei degradari sunt veneticii alimaniti care provin din toate judetele tarii, atrasi de smecheriile si tunurile care se dau in acest oras.
0
1
Fagadau sa faci sondaj de opinie si pentru blocul asta!!! Ca pentru cel de pe strada Mircea cel Batrin! Sau nu corespunde interesor tale?
3
0
Am vazut ca ati scos pentru sondaj de opinie terenul de pe Mircea unde era poarta Tomis ului. De ce nu ati facut acelasi lucru cu terenul acesta?Ne credeti prosti? Mai, d-le Fagadau, ori esti corect ori pleci dar nu singur. Poti lua si golanii aia din consiliul local atat PSD cat si PNL care au sustinut de ani de zile cot la cot distrugerea acestui oras.
6
0
Replica...Ce-ti mai place PSD-ul si PSD-eii!!!! De ce nu lasi comentariu jegosului de stroe felix sa-l muim asa cum merita potaia!!!! Si pe el si pe brailoiu ca si lu ala ii tine REPLICA palma! Doua muhaiele, Doua karikaturi ordinare!
3
2
NIMIC DE SPUS: ORASUL DE BETON CU UN PRIMAR DE KKT!!!
7
0
Votati in continuare PSD ul ca asa o sa le sugeti pula la desert .
7
1
Sa-mi bag poula in dezvoltatorii imobiliari!!!! Construiti bai handicapatilor in afara orasului! Extindeti orasul si nu va mai calcati pe picioare in interiorul sau!
9
0
Pentru ,,da si nu'' prietene esti cretin la propiu. Ori esti unul de prin firma Canbela , Bai prostie umana tu gandesti cumva, Ai auzit de notiunea de spatiu verde necesar,sau tu nu respiri. Ia incearca sa construiestisi langa locuinta ta ,o alta mai inalta sa te vedem atunci cum reactionezi. Faceti blocuri in afara orasului idiotii retarzi .
6
1
Desteptule pentru ca sunt parte din Sistemul lui Fagadau ! Sunt aserviti intereselor Primarului !
11
0
Politia locala!?? De ce nu verifica hartii autorizatie construire, iar i a luat prin surprindere???? Apucati va de treaba oameni buni...ca de asta se ajunge aici
8
0
NU ati iesit impotriva lui Dragnea, si iesiti pentru mascarea a doua blocuri. Hai sictir! Daca doriti sa vedeti spatiu verde, va duceti in parc, ca tot sunteti aproape. Ati locuit zeci de ani acolo, si nu ati protestat ca Tabacarie e o jena de parc. Mai bine se facea crescatorie de serpi in Tabacarie.
4
9
Pana la urma, defapt ce protejam? Niste blocuri invechite, fatade cazute.. eu propun ca cei de la blocurile de pe bvd principale ale orasului sa fie amendati daca nu isi renoveaz fatadele.. pana la urma, e de preferat o constructie noua care sa schimbe in bine imaginea unui boulevard decat fatadele de blocuri comuniste...
0
20
Acum de ce ceilalti Constanteni nu ies cu mic cu mare in strada sa blocheze constructia pana la finalizarea procesului hadeti toti sa fim uniti . Pai asa va plangeti pe la colturi si astia merg mai departe . Cambela este aceeasi societate care a mai construit abuziv in Tomis plus un bloc
17
2
auu cum arata ala numai spatiu verde nu e maidan plin de namol si o maghernita asa arata Timisoara prin 1991 !!
3
10
Vedeti OMS 119 pe 2014, art 3 si 4.
6
0
Nu vezi dl ca este mache , investitorul ? Dl Fagadau ce nationalitate este ? Vanturache este om de Paie !
15
1
Curios ce face arh sef vanturache. Cum astia obtin aprobarile !!!???
18
0
Muie PSD, muie Dragnea
20
1
Planul de urbanism este modificat abuziv astfel incat unii sa construiasca blocuri pe spatii verzi. Fara acordul primariei Constanta, acest lucru nu se intampla. Trebuie actionati in instanta toti cei responsabili de acordarea aprobarilor, rascolit tot rahatul si pus direct pe net. Lucrarile trebuie suspendate. Pai in orasul asta MAFIA e cea care ne guverneaza vietile? Unde-i LEGEA?
17
0
Amestec de hotie cu prostie.
26
0
Sa iti fie rusine. Va pisati pe noi. Nu va pasa de nimic. Ati distrus o oaza de verdeata. Mi e sila de voi.
23
0
Ati cules ce n ati votat animalelor ce sunteti. Fi miar scarba de tzigoina hoti si koorve . Proasta natia asta aruncata cu lopata in Dobrogea. muie psd
18
1
Pentru Vanturache si Babu
19
0
Nu mai puteti respira dar nici prin parcuri nu va vad lasati orasul sa se dezvolte
7
10
Huuuuoo branzarilor distrugeti tot orasul mentalitate de ciobani limitati . Fara pile si relatii sunteti 0 . La 2% departare de tigani suneti aceleasi apucaturi cu urlat pe strada Laiiiiiii Laiiiiii
29
4
@constantean...esti prost tare de tot.. Makidonii sunt niste cimpanzei veniti de la Vasile Alexandri... Acest Cambela, sa faca bloc la el acasa, in Faleza Nord... Sau in sat la el.... Datile foc la case... Nu aveti tupeu... Sunteti niste mancatori de rahat, fara sange in ei...
16
3
Sa ma pis pe ei de machidoni spurcati.si terenul de langa liceul decebal de pe bulevard tot al spurcatilor este,dar chiar asa nu va mai satura Dumnezeu ,branzarilor!
30
3
E de pe vremea lui drogatu de mazare toata constanta va eamane fara spatiu verde de la el a plecat tot
24
2
De ce distrugeti Constanta? Nu mai putem respira. Ne sufocam de atatea betoane. Sa raspunda penal cine a dat aprobari.
36
0
Primaria Constanta a devenit o agentie inobiliara makidoneasca care vinde terenuri si aproba oficial distrugere Constantei
34
4
Babu spagarul cu vinturache sunt niste golani care fac doar aranjamente. Spagile se iau prin fratele lui Babu si ajung la Vinturache arhitectul sef si la primar
39
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272