REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Protest în Portul Constanţa, cu ouă, făină şi leşinuri!

Protest în Portul Constanţa, cu ouă, făină şi leşinuri!

Replica API 12 aprilie 2012 | 00:00 193

Directorul general, atacat de subalterni

Directorul general, atacat de subalterni

Protestele din Portul Constanţa au luat amploare. Aproximativ 600 de lucrători portuari s-au strâns ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, la proteste. Oamenii spun că au încetat lucrul, în semn de protest faţă de măsurile aberante luate de conducerea Portului, în ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă al salariaţilor. Este cea de-a treia zi când peste 200 de lucrători portuari îşi întrerup activitatea pe parcursul dimineţii, pentru a-şi manifesta nemulţumirile. "Începem greva generală", au anunţat portuarii.

În momentul în care Andrei Aurelian Popa, directorul CN APMC, şi-a făcut apariţia, protestatarii au blocat uşa de la intrare în sediu şi l-au alungat, aruncând cu ouă şi făină. Încolţit, directorul Administraţiei Portului Maritim, s-a văzut nevoit să plece de la faţa locului, el retrăgându-se din câte se pare, în sediul fostei societăţi pe care a condus-o. Menţionăm că protestatarilor li s-au alăturat şi lucrătorii de la birouri. Mai mult decât atât, membrii de sindicat s-au apucat de strâns semnături pentru demiterea lui Aurelian Popa din funcţie. Pentru ca acest lucru să se întâmple, spun sindicaliştii, sunt necesare 50% plus una semnături. De precizat că, în afară de episodul ouălor şi al făinei, la protest a fost solicitată şi salvarea, pentru a prelua o angajată, Emilia Horovei, din câte se pare, căreia i s-a făcut rău.

Portuarii: "Protestăm până la demiterea lui Andrei Aurelian Popa"

"Avem autorizaţie să protestăm de la 1 aprilie, până pe 30 aprilie. Astăzi sau mâine vom înainta hârtia către Primăria sectorului unde se află Ministerul Transporturilor, să obţinem autorizaţie pentru a picheta sediul ministeriului. În această dimineaţă au fost 600 de lucrători care au încetat lucrul. Celor circa 300 de lucrători portuari care au protestat încă de la primele ore ale dimineţii li s-au adăugat şi salariaţii din administraţie, care au încetat lucrul", a declarat, ieri, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Petre Costel. Reamintim că salariaţii din Port sunt nemulţumiţi că programul lor de muncă a fost prelungit cu o oră, dar şi din cauza faptului că sunt obligaţi să îşi achite toate cheltuielile legate de concediul medical. Cât despre concediile de odinhă, oamenii spun că nu le mai pot lua decât în tranşe prestabilite, cu riscul pierderii zilelor libere dacă programarea nu este respectată. La toate acestea s-a adăugat şi taxa de acces în Port. Protestele lucrătorilor din Port au început pe 27 februarie şi s-au prelungit până pe 30 aprilie: "Continuăm până la demiterea lui Aurelian Popa din funcţia de director al Administraţiei Portului Maritim", au declarat protestatarii.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272