REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PROTEST SPONTAN al angajaţilor de la Casa de Pensii, ITM şi Prestaţii Sociale: ‘Vrem salarii decente!’

PROTEST SPONTAN al angajaţilor de la Casa de Pensii, ITM şi Prestaţii Sociale: ‘Vrem salarii decente!’

Replica API 13 decembrie 2017 | 10:39 458

„Vrem salarii decente”, „Și noi suntem bugetari!” au scandat, ieri dimineață, în fața sediului de pe strada Mircea cel Bătrân, angajații de la Casa Județeană de Pensii, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța, în cadrul unui protest spontan. Angajații constănțeni au recurs la această formă de protest după ce, zilele trecute, și angajații de la instituțiile similare din alte județe au procedat la fel.

Având în mâini hârtii pe care își cereau drepturile, adică o salarizare corectă și unitară la nivelul tuturor instituțiilor bugetare, aproximativ 50 de angajați de la cele trei instituții au ieșit în fața sediului.

„Colegii noștri doresc o salarizare unitară, nu o salarizare discriminatorie, în sensul că ei sunt pe o grilă de salarizare foarte mică faţă de alte instituţii bugetare. Noi nu zicem că acei bugetari nu ar trebui să aibă salarii decente, dar şi colegii noştri doresc aceste salarii decente. La muncă egală să vină cu o salarizare egală. Vor salarii egale cu colegii de la nivel central.

Munca este mai mare în teritoriu decât la nivel central, în opinia mea, şi nu poţi să ai un salariu mai mare cu 30-50 % la minister sau la Casa Naţională de Pensii decât colegii din teritoriu. Ei lucrează în atâtea dosare, nu au voie să greșească”, a explicat Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa, prezent la protest. Acesta a adăugat că nici trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat nu îi mulțumește pe salariații bugetari, care se așteaptă să le scadă veniturile.

Angajații au cerut, pe lângă grila de salarizare, și deblocarea posturilor, atrăgând atenția, din nou, asupra faptului că sunt foarte puțini oameni, la un volum de muncă enorm. „Nu mai facem față, iar lumea nu știe și nu înțeleg lucrurile acestea!”, a afirmat o protestatară.

Protestul spontan a durat puțin peste jumătate de oră, timp în care activitatea celor trei instituții nu a fost oprită, o treime dintre angajați rămânând să asigure lucrul cu publicul.

De altfel, părerile constănțenilor care au ajuns la cele trei instituții, în timpul protestului au fost împărțite. În vreme cu unii le dădeau dreptate bugetarilor și îi lăudau pentru munca pe care o depun, alții au ripostat, susținând că „dacă ei nu au bani, noi ce să mai spunem?!”.

Video:

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Veniti la munca in privat daca nu va convine
1
0
poate noul director pe relatii de munca va schimba atitudinea inspectorilor de la ghiseu si corp control; nu este posibil ca subordonatele dnei petrica sa nu iti poata raspunde la o simpla intrebare pe legislatia muncii si sa te trimita la etaj sa intrebi un inspector de control; poate se va schimba si atitudinea inspectorilor de control care considera din start patronul caruia un salariat i-a facut sesizare vinovat; vrem doamna didina mititelu preventie, avertisment la prima abatere si apoi amenda; contraventia se da gradual, nu la prima abatere si fara informare si preventie din partea inspe
2
3
Sa va fie rusine spagari si putori ce snteti!!...da veniti la privat daca nu va convine!!...e normal?...un exemplu pe care il stiu...directorul de la SPAS un dubios numit Mereuta Emil cu afaceri pe numele sotiei are salariul 10000 de lei!!..plus alte alea...iar cei din subordine directorasii si panaramele lui au de la 5000 in sus...ce nu le ajunge?...dupa ce ca snt angajati pe spagi si alte mizerii???...
4
4
Daca nu le convine,de ce nu-si dau demisia si sa vina la privat! Aici, nu vor vedea nici un ciubuc , iar salariul este minim pe economie! Si nema proteste!
5
4
dar cand pun o intrebare si mi se raspunde...nu sti...n am primit confirmare de la sefa daca se aplica sau nu aceasta lege??? pentru ce ocupi un post aiurea?? ca slava Domnului sunteti o gramadaaa acolo....aiurea puse!!!vad ca v ati acoperit fetele!! daca ai curaj..iesi in fata si spune ce ai de spus!!
7
5
Aia de la ITM nici nu stiu de unde tb sa ridice salariul
9
6
Lucreaza tu 10-12 ore sub presiune cu petenti nemultumiti din cauza unei legislatii,a carei vina nu o avem Iar raspunderea noasrra este foarte mare,nimeni nu vine sa se mai angajeze in administratie cand toti te ameninta cu DNA-ul.....Volumul de munca este ff.mare.Verificati inainte de a emite pareri.
8
9
uitati-va ce face spagarul Bola la organizatiile sindicale. Legislatia muncii se aplica in functie de interesul coruptului aflat la conducere. Asa va trebuie
6
9
Sinteti niste acrituri , nu sinteti pregatite profesional si va plingeti de salarii mici ! Cind nu iti convine salariul pleci ,nu stai si faci proteste oricum nu raspundeti ptr greselile enorme pe care le face- ti in dosare !
11
8
Nu va este rusine spagarilor!!!!!!S-a subtiat spaga si nu va convine???
9
9
Doamna,daca nu va oferim raspunsurile pe care dvoastra vreti sa le auziti...este logic sa ne atacati spunand ca nu avem un comportament civilizat.Dar de comportamentul dvoastra vis a vis de noi de ce nu mentiionati??Ca amenintati si ne aduceti injurii daca nu raspundem pe placul dvoastra.....
8
6
dragilor cei cu spontanul adaugati si comportamentul vostru din spatele ghiseelor cind aveti in fata contribuabili.altfel sa stiti ca ii loc kklau si in privat sigur asta nu va coafeaza.
9
6
un protest SPONTAT de jurnalistii cu 4 clase
6
6
Sefi mache ...au tupeu max ...nu va este jena ? Nu aduceti plus valoare ... sedii noi , mii de someri de la care ciuguliti ... o sa vina si momentul vostru ! Impingeti romanii la proteste... Rusine
7
7
v ati trezit si voi? ce ati facut pana acum a ti stat ascunsi ca sobolanii! ce vre ti sa mai rezolvati in cateva zile? raspuns zero
8
6
Si spagi suficiente !.
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108