REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Proteste la Damen Mangalia, din cauza concedierilor şi nivelului scăzut de salarizare

Proteste la Damen Mangalia, din cauza concedierilor şi nivelului scăzut de salarizare

Virgil STOIAN 12 decembrie 2022 | 13:00 3047

Reprezentanţi ai Sindicatului Liber Navalistul şi Federaţiei Sindicatelor Libere din România (FSLR) au protestat luni, la sediul Ministerului Economiei, în intervalul orar 11:30 - 13:30, din cauza restructurărilor de la Damen Shipyards Mangalia (DSMa) şi a nivelului scăzut al salariilor.

Protestul este organizat în contextul în care luni este convocată Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor DSMa pentru a supune aprobării "reorganizarea forţei de muncă a societăţii, prin restructurarea posturilor".

"Protestăm pentru că salariile sunt mici, deloc corelate cu dinamica actuală a scumpirilor astfel că devenim în fiecare zi din ce în ce mai săraci. Protestăm pentru că deşi la începutul acestui an au fost concediaţi colectiv un număr semnificativ de salariaţi în continuare se intenţionează restructurarea forţei de muncă şi restructurarea posturilor. De peste doi ani ne confruntăm cu această stare de incertitudine majoră privind siguranţa locurilor de muncă, iar deciziile reprezentanţilor statului român sunt nefavorabile salariaţilor. În plus, deşi numărul actual de salariaţi ai societăţii DSMa este în continuă scădere, ajungând la cel mai mic nivel de când există şantierul din Mangalia, nu se iau măsuri de creştere a numărului de salariaţi", se arată în comunicatul Sindicatului Liber Navalistul şi FSLR.

Organizatorii amintesc că reprezentanţii Damen Shipyards Mangalia şi-au asumat, atât prin contractul de asociere cât şi public, că numărul de salariaţi va creşte la 3.000, însă în momentul de faţă societatea mai are doar 1.500 de angajaţi, mai puţini salariaţi decât erau în momentul preluării pachetului de acţiuni de compania olandeză.

"Considerăm că domnul ministru Florin Spătaru (ministrul Economiei, n.r.) are responsabilitatea instituţională, doctrinară şi în acelaşi timp morală să protejeze interesul statului român şi pe cel al salariatului român şi să stopeze intenţia manifestată de compania olandeză Damen de a concedia, din nou, o parte din salariaţii şantierului din Mangalia", precizează sindicaliştii.

În aceste condiţii, Sindicatul Liber Navalistul şi FSLR solicită reprezentanţilor statului român în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor DSMa să nu susţină propunerea de restructurare a posturilor prin concediere colectivă pentru că fără acordul exclusiv al reprezentanţilor Ministerului Economiei, concedierea colectivă nu se poate realiza.

Potrivit sursei citate, în cei 4 ani de la preluarea şantierului această societate are pierderi financiare majore în fiecare an şi se preconizează că va continua să înregistreze pierderi anual urmând ca, abia din 2027, să realizeze profit, deşi la momentul preluării acţionarul străin (Damen) şi-a asumat că "va exercita controlul managerial şi operaţional astfel încât să determine societatea să realizeze profit operaţional în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de sfârşitul anului financiar 2024", se arată în comunicatul Sindicatului Liber Navalistul şi FSLR, notează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O adunatura de lepre, securisti si psd isti m****i de-ai lui betivul ala mare de europarlamentarul puulii mele din Braila, boschetele ala cu fata buita, ala care ne zice caci banii nu se tin in banca ci la saltea.....ala care bea copiii cruzi !!!! Mars Spatare, ministrul pulii mele !!!
2
1
Nesimțiții ăștia vin după ani de zile și ne spun toate fărădelegile la care au participat mafioții din politica dâmbovițeană, dar de ce n-ai spus toate astea atunci măi scarnavie și vii acum după ce faptele sunt prescrise, offff ce mi-e scârbă de jigodiile astea care au îngenuncheat țara timp de 30 de ani, și au vândut-o bucată cu bucată pe o nimica toată de am ajuns sclavi în propria țară
2
0
Mie mi-a mers bine am terenuri firma lui șoferache si mai bine are Elektră firme bani vile după noi potopul
3
2
Când era Daewoo nu era bine ,ca nu erau din tara europeana,lasă că au venit olandezii de la damen. Generația mea a ieșit cu pensii de 5 6000 lei . Va pupam
7
0
Shi.nca ceva! Cât ați putut fură și mina munca v.a durut la bashketzi. Acu Urlați. Luatz drumul celor 1500 ce au plecat sau va fute lenea
7
1
Bai labagiilor statul lepros rromelian e majoritar, el fute și desfute de p***t ce e! Luați.i in furca pe porcii ce reprezintă statul eșuat în teritoriu. Mergeți la.pesedeu lepros și cacatzii.i pe cap
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108