REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Proteste masive la benzinăriile din întreaga țara! Video

Proteste masive la benzinăriile din întreaga țara! Video

Replica API 17 iunie 2022 | 00:00 1740

Pe fondul creșterii accentuate a prețurilor la carburanți, conducătorii auto din întreaga țară, printre care și cei constănțeni, continuă seria manifestațiilor în benzinăriile din România. Șoferii continuă să blocheze pompele și alimentează în valoare de 1 leu, 2 sau 3 lei, ori plătesc cu cardul ca banca să ia comision benzinăriei la fiecare tranzacție.

Conducătorii din întreaga țara continuă seria manifestațiilor supărați fiind pe scumpirile ce se înregistrează pe zi ce trece. Astfel, sute de mii de șoferi au băgat în rezervoare cantități infima de benzină sau motorină în valoare de 2-3 lei, blocând astfel pompele.

Oamenii s-au organizat pe grupuri de pe rețelele de socializare, și-au dat întâlnire în benzinării, și mulți dintre aceștia au alimentat în cantități infime, achitând de cele mai multe ori cu cardul ca banca să ia comision benzinăriei la fiecare tranzacție. Unii dintre protestanți au achitat cu monezi de 5 și 10 bani. Astfel de proteste au loc în București, Constanța, Cluj, Brașov, Tulcea.

Petiție pentru plafonarea tarifelor la combustibil

Benzinăriile pare că au uitat de controalele autorităților și au început să crească prețurile carburanților din nou. Pentru că s-au săturat de aceste majorări ale tarifelor, conducătorii auto au elaborat o petiție prin care îi solicită Ministrului Energiei, Virgil Popescu, să elaboreze în regim de urgență o Hotărâre de Guvern prin care prețul carburanților să fie plafonat la nivelul mediei anului 2021.

,,Noi, semnatarii prezentei petiții, solicităm ministrului Energiei, domnul Virgil POPESCU, să elaboreze în regim de urgență o Hotărâre de Guvern prin care prețul carburanților să fie plafonat la nivelul mediei anului 2021.

De asemenea, solicităm naționalizarea companiei PETROM (achiziția pachetului majoritar de acțiuni de la OMV, de către statul român), precum și a companiei ROMPETROL.”, se arată în petiția elaborată de George Coşofreţ.

Ciucă le cere miniștrilor să verifice prețurile la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, 16 iunie a.c., în ședința de Guvern, Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice „elementele de preț la carburanți”. „Să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți. Vom aproba OUG privind combaterea acțiunilor speculative. Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în perioada pandemiei de Covid, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina”, a spus Ciucă.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E simplu. Preturile sunt marite conform intelegerii din carteluri. Mai pe intelesul tuturor,asa cum legumele si fructele aduc castiguri mult mai mari samsarilor decat producatorilor,la fel distribuitorii de combustibil castiga mai mult decat producatorii. Statul castiga oricum,prin accize la preturi mai mari. Populatia docila si umila,plateste ca de obicei. Avem in fruntea tarii niste antiromani.
1
0
si eu alimentez cu 2 lei cu cardul sa plateasca benzinariile comision, dar guvernantii daca nu scad preturile nu o sa-i mai voteze nici pensionarii, ca tinerii se cara din tara, aici nu mai e de stat
1
0
Bai Alecs, mai mergi si pe la scoala te rugam !!! Dupa ce inveti sa scrii corect, atunci sa postezi ce te doare! Spor la invatat.
0
0
Am vazut ca majoritatea celor care protesteaza au branduri scumpe, BMW, VW, AUDI, etc pozand in felul asta in persoane instarite. Rar vezi un Logan. Dar asta e doar de impresie artistica. Cand trebuie sa dea mai mult pe parcare in oras, parcare la City Mall, sau benzina, motorina, sar de fund in sus, ei fiind saraci si la propriu, dar si cu duhul.
2
0
asa se spunea si in anii 70 si de 50 se tot scoate pretrol!
0
0
du-te in ma-ta de analfabet!
0
0
Voi tinerii astia ia datii jos pe astia cum l am dat noi pe ceausescu sa vedem sunteti in stare ?
1
0
Noroc cu noi tineri ca neam adunat sa protestam ca noi tineri santem viitoru tari Sti ce zic?
1
0
S a terminat petrolul. Urneaza razboaiele pentru furat ultimele rezerve de petrol. Se vor inchide benzinariile din lipsa de zeama.
0
0
Astea sunt prosteala. Protestele sunt pentru sclavi. Noi avem nevie de revolte
0
0
Barhalescu la puscarie!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272