REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Proteste violente în Iran: Ambasada Arabiei Saudite la Teheran și Consulatul saudit de la Mashhad, incendiate!

Proteste violente în Iran: Ambasada Arabiei Saudite la Teheran și Consulatul saudit de la Mashhad, incendiate!

Replica API 3 ianuarie 2016 | 00:00 283

Un cleric şiit a fost executat la Riyad

Un cleric şiit a fost executat la Riyad

sursa foto: twitter

Ambasada Arabiei Saudite la Teheran și Consulatul saudit de la Mashhad, al doilea cel mai populat oraș din Iran, au fost atacate cu cocteiluri Molotov și incendiate, sâmbătă noapte, după ce un cleric şiit a fost executat la Riyad pentru acuzaţia de implicare în atentate teroriste.

Protestatarii iranieni au pătruns în clădirea Ambasadei Arabiei Saudite de la Teheran şi au distrus tot ce au întâlnit în cale.

Ambasada Arabiei Saudite la Teheran (Iran) a fost atacată de manifestanți furioși după execuția demnitarului religios șiit saudit Nimr Baqir al-Nimr, informează Al Arabiya.

Protestatarii au aruncat cu cocteiluri Molotov în clădirea ambasadei și au reușit să pătrundă în interiorul misiunii diplomatice înainte de a fi evacuați de poliție, a informat agenția Isna.

Într-o fotografie postată pe Twitter se văd manifestanți în exteriorul clădirii ambasadei și incendii în interior, iar o alta arăta o cameră cu mobilierul distrus.

Consulatul Arabiei Saudite din Mashhad a fost incendiat în semn de protest după ce un cleric şiit şi alţi 46 de oameni au fost executaţi, sub acuzaţia de implicare în atentate teroriste.

Protestatarii au escaladat gardul consulatului şi au dat jos steagul saudit, pe care l-au ars. Manifestanţii susţin că execuţia clericului şiit, cunoscut ca opozant al actualului regim saudit, este un asasinat.

La rândul lor, oficialii Iranului, ţară majoritar şiită, au avertizat Arabia Saudită că va plăti scump pentru execuţia liderului religios.

Cele 47 de persoane executate la Ryiad au fost declarate vinovate de implicare într-o serie de atacuri comise de Al-Qaida între 2003 şi 2006.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108