REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Proxenet urmărit internaţional, depistat la 2 Mai: se îndrăgostise de o dobrogeancă

Proxenet urmărit internaţional, depistat la 2 Mai: se îndrăgostise de o dobrogeancă

Replica API 14 noiembrie 2014 | 01:40 1831

Condamnat la 13 ani!

Condamnat la 13 ani!

Ionuţ Bordoţ

Ionuţ Bordoţ, de 32 de ani, are un trecut tulbure. A făcut parte dintr-o reţea infracţională, specializată în proxenetism şi trafic de persoane, racolând fete din Oneşti, sechestrându-le şi scoţându-le la produs peste hotare. Procurorii DIICOT au muncit la foc automat şi au destructurat gruparea, după care au venit şi condamnările. Toţi membrii au ajuns după gratii, mai puţin Bordoţ, care se stabilise la 2 Mai, întrucât se îndrăgostise de o dobrogeancă. Acesta a fost depistat de poliţiştii din Mangalia.

Ionuţ Bordoţ, de 32 de ani, din Oneşti, figurează pe siteul Poliţiei Române ca urmărit naţional şi internaţional, el având de ispăşit 13 ani de închisoare pentru proxenetism şi trafic de persoane. Însă, iată că poliţiştii din Mangalia au reuşit să-i dea de urmă, pe raza localităţii 2 Mai, acolo unde se aşezase la casa lui întrucât, din câte se pare, se îndrăgostise de o femeie din împrejurimi. Numai că individul are un trecut tulbure, ce nu poate fi trecut cu vederea de lege. Mai exact, acesta, împreună cu ceilalţi membri ai grupării infracţionale, în perioada 2002 – 2009, a racolat peste 30 de tinere din Oneşti, între care şi minore, pe care le obliga să se prostitueze în Italia, Olanda, Spania sau Marea Britanie. Dacă fetele opuneau rezistenţă sau vroiau să se lase de „meserie”, indivizii le băteau, le băgau în portbagajul maşinii şi le duceau în pădure, unde le legau de copaci goale puşcă, le violau şi le lăsau acolo.

Cât despre cele duse peste hotare, fetele erau plasate fie în diferite locuinţe, fie date mai departe, la alţi „patroni”. Prin urmare, unele au ajuns la Amsterdam, în Cartierul Roşu, unde erau puse să stea în „vitrină” pentru a atrage clienţi, după cum bine se ştie. În plus, Bordoţ era un nume cunoscut în Oneşti, ca făcând parte din lumea interlopă. Procurorii DIICOT au intrat pe fir şi au reuşit să anihileze gruparea în anul 2009, toţi membrii ajungând după gratii, mai puţin Ionuţ Bordoţ, care era de negăsit. Acum, el îşi va urma colegii după gratii. Capul reţelei era Cătălin Sebastian Tuca, zis Maso, iar membri: Traian Jitaru, Florin Tănase Turisca, zis Turi, George Gilea şi Ionuţ Bordoţ, zis Calt.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212