REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Proxenetism şi sex cu minori: directorul OTV Doru Iuga, neamţul Klaus Zander şi alte 4 persoane au fost reţinuţi

Proxenetism şi sex cu minori: directorul OTV Doru Iuga, neamţul Klaus Zander şi alte 4 persoane au fost reţinuţi

Replica API 1 iulie 2011 | 00:00 206

Directorul OTV Doru Iuga, omul de afaceri german Klaus Zander şi alte patru persoane au fost reţinuţi, joi seară, în urma audierilor de la Poliţia Capitalei, patru fiind acuzaţi de proxenetism şi doi de întreţinere de raporturi sexuale cu un minor, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare citate de adevarul.ro, procurorii au dat de urma unei reţele de proxenetism şi prostituţie infantilă în timp ce ascultau telefoanele lui Doru Iuga, director OTV, într-un dosar de şantaj în care sunt cercetaţi mai mulţi colaboratori sau angajaţi ai OTV.

Din aceste interceptări ar fi rezultat că directorul OTV se ocupa cu racolarea şi plasarea de băieţi unor oameni de afaceri români şi străini.

Ieri, în urma audierilor a peste 20 de persoane, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea sub învinuire a 15 persoane, dintre care patru pentru proxenetism, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Persoanele care se prostituau în beneficiul reţelei câştigau zeci sau sute de lei, în vreme ce proxeneţii reţineau câştiguri de ordinul a mii de lei.

Membrii reţelei racolau, de obicei, tineri din medii defavorizate, inclusiv minori fără adăpost şi le găseau clienţi pentru a se prostitua. Odată ce tinerii începeau să câştige mai mulţi bani, ajungeau să ceară ei înşişi să le fie găsiţi clienţi şi să fie transportaţi de proxeneţi la locuinţele acestora. Majoritatea tinerilor racolaţi sunt din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

În acest dosar, procurorii Parchetului Capitalei fac cercetări privind infracţiuni de proxenetism şi prostituţie masculină, fiind vizate 27 de persoane. Pentru prinderea suspecţilor au fost efectuate, joi dimineaţă, 27 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Maramureş şi Giurgiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212