REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PSD a lansat un buget alternativ. Marcel Ciolacu: „Invităm Guvernul să ne plagieze“

PSD a lansat un buget alternativ. Marcel Ciolacu: „Invităm Guvernul să ne plagieze“

Replica API 28 ianuarie 2021 | 23:26 1504

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat miercuri, la lansarea bugetului alternativ propus de social-democrați, obiectivele principale ale proiectului construit de formațiunea sa, scrie stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu

„Am fost întrebați care este rostul acestui “Buget alternativ”. De ce am depus atâta efort, dacă nu avem majoritate în Parlament pentru a trece un astfel de buget. Știu. Pare ciudat... este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când Opoziția prezintă un buget alternativ față de proiectul guvernului. Dar cetățenii trebuie să cunoască adevărul! Să știe care este ALTERNATIVA la austeritatea propusă de această guvernare!

Oamenii nu ne-au votat doar să-i criticăm pe cei care conduc acum România. Oamenii ne-au votat să venim cu soluții. Iar noi punem astăzi în dezbatere publică soluții concrete pentru creșterea nivelului de trai al românilor. Invităm guvernul să ne plagieze bugetul. N-ar fi pentru prima oară când ne plagiază soluțiile. Dar e ok... dacă astfel oamenii au de câștigat.

În același timp, prin prezentarea bugetului construit de PSD, demontăm minciuna Guvernului „Nu se poate”. Le arătăm că se poate! Dacă vrei și dacă ești interesat de viața oamenilor pe care îi conduci, nu doar de împărțirea funcțiilor și premierea pilelor și prietenilor care te-au susținut să ajungi unde ești.

În construcția bugetului nostru alternativ, am plecat de la câteva premise, care ne diferențiază total de viziunea actualei coaliții de guvernare!

În primul rând, noi am făcut un buget pentru oameni, nu pentru clientelă. Pentru viața românilor, pentru sănătatea lor și educația copiilor lor, pentru a crește nivelul de trai și pentru a ajuta firmele să treacă prin această criză.

Evident, prioritatea zero rămâne și în acest an combaterea pandemiei și a crizei sanitare provocate de virusul SARS-COV2.

Este nevoie de vaccinare masivă, de testare masivă, de creșterea capacității de răspuns a sistemului medical. Veți vedea că, în bugetul nostru, am alocat sume uriașe pentru acest obiectiv. Dl Rafila va detalia imediat.

A doua țintă majoră este Relansarea economiei. Și aici avem a doua mare deosebire față de Cîțu și ai lui: noi venim cu un buget de dezvoltare, nu cu un buget de înghețare.

Trebuie să ieșim din cercul vicios al austerității, în care ne afundă Cîțu! Și aceasta este cea de-a treia mare deosebire!

Trebuie să dezghețăm economia. Să redăm încrederea oamenilor și firmelor.

Calea corectă, cea a dezvoltării, este de a genera mai multe venituri la buget, prin programe și scheme de ajutor de stat pentru stimularea economiei, dar și prin creșterea puterii de cumpărare a românilor.

De asemenea, în bugetul construit de PSD, NU cresc și NU se introduc taxe. DAR - foarte important! - taxele existente trebuie plătite de toată lumea! Aceasta este a patra deosebire!

Este incorect să crești taxe când încă nu le-ai colectat pe cele existente. Nu poți să pui presiune tot pe cei corecți, pe cei care plătesc!

Nu în ultimul rând, trebuie să reducem deficitul bugetar uriaș pe care l-a făcut Cîțu în 2020. Și aceasta este a cincea deosebire față de bugetul pe care se tot chinuie să-l construiască actuala putere.

Pe scurt, obiectivele principale ale bugetului construit de PSD pentru 2021 sunt:

1. Stoparea răspândirii virusului Sars Cov 2, vaccinarea populației și creșterea capacității sistemului de sănătate prin investiții în capitalul uman și infrastructura din domeniul medical.

2. Revenirea economică sustenabilă prin investiții masive din toate sursele de finanțare, prin consum crescut și prin stimularea exporturilor.

3. Bani mai mulți la buget. O mai bună administrare și colectare a taxelor și impozitelor existente. Prin stoparea furturilor și prin raționalizarea cheltuielilor nejustificate. Prin criterii de performanță în instituții publice și companiile de stat, nu prin tragerea la sorți a acestor funcții. Prin prioritizarea investițiilor. Prin digitalizarea marilor sisteme publice.

4. Stimularea muncii și creșterea veniturile angajaților cu salarii mici și medii – până la 6000 lei salariu brut lunar. Facilități pentru firmele care măresc substanțial veniturile angajaților. Practic, continuarea măsurilor PSD pentru ieșirea din cercul vicios al salariilor mici și consolidarea clasei de mijloc. Plus, un Pachet de Stimuli pentru creșterea natalității. Pentru că este un „must (obligație, în lb.engleză)”, nu un moft!

5. Siguranța locurilor de muncă. Propunem programe consistente de sprijin pentru Companii mari și IMM. Toate CONDIȚIONATE de menținerea și crearea de noi locuri de muncă.

6. Patriotism economic. Un program de relansare a producției – Fabricat în România. Propunem programe și măsuri pentru refacerea unor industrii competitive, nu vânzarea celor mai importanțe companii ale statului român, pe nimic, acum în pandemie”, a transmis Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marcel CIOLAKUR cunoaste la economie K PORKU LA SKIURI!!
1
0
Mai incet ma PSDistilor cu programele si promisiunile ca pe mine ma intereseaza ce ati realizat cat ati avut puerea si astea sunt:marirea diferententi dintre pensionari si muncitori bogati si cei saraci in avantajul primilor,marirea numarului de drogati,marirea numarului de interlopi si a puteri lor,marirea coruptiei peste tot,marirea numarului traficantilor de droguri si de femei,marirea numarului de pensionari speciali,marirea numarului de romani care"de bine"ce traiau sub guvernarea voastra au plecat in lumea larga si mai sunt rele reusite de voi dar nu am loc sa le scriu pe toate.
2
1
in pizda ma-tii de pesedeu muist si prost ca noaptea. Sa-mi lingi cacatul !!!
2
1
1. declaratie politica 2. consum de lecitina si export de prostie 3. confiscarea a tot ce s-a furat pana acum 4. stimuli pentru cresterea natalitatii inseamna la PSD bani mai multi la cei cu protectie sociala 5.de unde locuri de munca, ca ati vandut si falimentat toata industria 6. nu mai este aproape nimic de vandut nici macar acum in pandemie. Patriotism gen Sosoaca
5
1
nume de frizer, se pricepe el la economia ca purcica la invartit pepenii.
7
1
o tara ca afara? Vad ca nu mai ies in strada rezistacii sa tipe aberatii si sa se bata cu jandarmii incercand o insurectie prin intrarea in cladirea guvernului. Uite un buget fara taieri de salarii alocatii si pensii. Si scris si inaintea tradatorilor pnl plus usr. Iar e de vina psd ca ninge afara si n a fost timp de buget ca trebuiau angajate pilele neomarxiste in ministere si comisii. Exact ca pe vremea psd. Dar aia au crescut nu au taiat salarii alocatii pensii. Jos kwj pnl plus usr! Condamnati pentru tradare si insurectie in 10 august
3
7
Decat dusmanie si piedici de gica contra sunt bune chestiile alternative si solutiile constructive
3
5
esti bolnav cu capul !!! Ia niste muie cu cacat si du-te-n gatzii ma-tii !!!
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920