4.1° Constanța Sâm., 3 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6201
4.1° Constanța Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6201

PSD, amendament prin care se anulează creșterile salariale ale parlamentarilor

Victor ROTARU 27 septembrie 2022 391

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a cerut, marți, raport suplimentar pentru eliminarea creșterilor salariale pentru parlamentari: „pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat”. „Un festival al ipocriziei”, a catalogat liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu.

 

„Pentru a elimina suspiciunile apărute în spațiul public în ultima perioadă, dar și pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat, vă rog să acceptați ca membrii Comisiei pentru Muncă să se reunească în paralel cu plenul, cu mandat ferm din partea plenului Camerei Deputaților de a elimina din legea trecută de Senat creșterile salariale pentru parlamentari”, spune Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, informează Mediafax.

În favoarea propunerii au votat 170 de deputați, iar cinci s-au abținut.

Liderul AUR, George Simion, a cerut ca și membrii Comisiei de buget să se întrunească în ședință comună cu cei de la Muncă, solicitare acceptată de plen.

„USR a fost singurul partid care a votat împotriva creșterii salariilor demnitarilor la Senat. Ceea ce am văzut mai devreme a fost un festival al ipocriziei”, afirmă Ionuț Moșteanu.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Senatul a aprobat un amendament care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor. Amendamentul a fost formulat de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon.

PSD a anunțat, miercuri, căva propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost aprobat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și patru abțineri, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359