REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

PSD Constanţa îl susţine pe Valentin Preda: "DNA face Poliţie politică!"

PSD Constanţa îl susţine pe Valentin Preda: "DNA face Poliţie politică!"

Replica API 19 februarie 2013 | 00:00 119

PSD Constanţa îl susţine pe Valentin Preda. Prin intermediul unui comunicat de presă, aceştia lasă de înţeles că DNA ar face "Poliţie politică": "

Urmare a reţinerii abuzive efectuate de către Poliţia politică DNA Bucureşti, a ministrului secretar de stat, Valentin Preda, din cadrul Ministerului Transporturilor, PSD Constanţa face următoarele precizări: Valentin Preda a fost şi este susţinut de către PSD Constanţa in funcţia de ministru secretar de stat, performaţele si experienta sa in acest domeniu fiind recunoscute de specialişti la nivel naţional si internaţional.

Reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda, din această dimineaţă, din faţa Ministerului Dezvoltării, practic din stradă, aminteşte de practicile poliţiei politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin, reţineri abuzive perpetuate de miliţia securistă a lui Traian Băsescu. PSD Constanţa protestează ferm in faţa unor astfel de practici abuzive si solicită un răspuns urgent din partea DNA, a Ministerului Justiţiei, a Comisiei Juridice a Parlamentului României, a Comisiei de abuzuri din cadrul Parlamentului României, referitor la" motivaţia " pentru care Valentin Preda a fost ridicat in acest mod. PSD Constanţa nu înţelege de ce acesta nu a fost chemat in mod civilizat la sediul DNA, avînd in vedere prezumţia de nevinovăţie de care trebuie să beneficieze orice cetăţean european. Vă reamintim că Valentin Preda a reuşit în perioada mai - decembrie 2012 să deblocheze negocierile cu Comisia Europeană referitoare la proiecte ce prevedeau dezvoltarea traseului navigabil pe Dunăre. Experţii Comisiei Europene au apreciat public experienta lui Valentin Preda în domeniul naval, solicitînd ca acesta să reprezinte in continuare România în negocierile cu Comisia Europeană. Tot în această perioadă ministrul constănţean a reuşit deblocarea unor fonduri pentru multiple lucrări de infrastructură din România şi finalizarea lucrărilor la autostrada A2 pe tronsonul Cernavodă - Constanţa. PSD Constanţa nu se dezice de Valentin Preda şi îl susţine pe ministrul constănţean, cerînd imperios respectarea legii şi prezentarea motivelor pentru care un tânăr ministru performant este desfiinţat în acest mod josnic şi abuziv".

Facem precizarea că Valentin Preda, în afară de funcţia de secretar de stat, a fost consilier în Primăria Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272