REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
16.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

PSD, DE ACORD cu reducerea numărului de parlamentari la 300

PSD, DE ACORD cu reducerea numărului de parlamentari la 300

Replica API 7 iunie 2019 | 01:50 416

foto: Agerpres

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, miercuri, că PSD ar fi de acord cu transpunerea rezultatului referendumului din 2009, pentru reducerea numărului de parlamentari. El a afirmat însă că nu poate fi transpus odată cu rezultatul referendumului pe justiție, fiind un termen scurt, notează stiripesurse.ro.

„Sigur, poate fi discutat acest lucru. E o idee care a apărut și în discuțiile noastre și nu avem nimic împotriva acestei chestiuni. Nu am crezut nici atunci și nu cred nici acum că un Parlament restrâns, care să schimbe cadrul constituțional în niște puncte esențiale ar fi realizabil în această perioadă foarte scurtă. Aici este nevoie de pași succesivi, adică o modificare cât mai rapidă a cadrului constituțional în ceea ce privește problemele actuale și o modificare extinsă a cadrului constituțional dacă se va găsi consensul necesar, pentru că noi momentan emitem doar păreri”, a declarat Dumitru Buzatu, întrebat dacă ar trebui transpus rezultatul referendumului din 2009 odată cu referendumul pe justiție din 26 mai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
jegurilor mincinoase, mintiti de asa maniera incat tindeti sa credeti si voi
2
0
Fceti bai panaramelor psd-iste ceva bun pentru tara asta si oamenii pe care-i prostiti si-ndobitociti cu nerusinare cu latrinele condamnatilor penali voiculescu si ghita ca uite in ce hal arata tara! Orbilor si nesatuilor. URGENT TAIATI PENSIILE SPECIALE CARE SUNT FURT DIN BANUL PUBLIC! P-ulea o sa va mai voteze cand una spuneti ca faceti si alta cand ajungeti la putere! Doar sa furati, sa va faceti legi sa ramaneti si cu prada dar nici puscarie sa nu faceti! Nu mai prostiti voi pe nimeni, nimeni nu va mai crede HOTILOR! CALAII tari si-ai romanilor asta sunteti.
6
0
Acum comentati dar cand a fost Base de ce nu a redus nr imbecililor avizi de ciolan si pensii grase atunci era bine sa vedeti ce muie o sa luati
2
2
Democratie inseamna ca majoritatea decide. Daca la referendum majoritatea isi exprima dorinta pt ceva, de acel ceva trebuie tinut cont. Ce a fost pana acum a fost dictatura, adica a decis minoritatea. La vot oamenii v-au demonstrat ca nu vor dictatura. Tot nu intelegeti?
2
1
Dupa ce au inceput sa piarda teren, sunt de acord cu reducerea !
2
1
In primul rand orice referendum este doar consultative si nu are putere de lege. Ar insemna ca de fapt sa nu mai fie nevoie de parlamente,guverne si totul sa se conduca prin referendumuri,adica sa se revina la un fel de sfat al tribului,ca la pieile rosii, pana sa vina europenii sa-i mazileasca.Si parerea unui membru al unui partid nu este decizia acelui partid,oricare ar fi el.Luati deci o pauza si mai ganditi.
2
2
prost esti ! referendumul este consultativ , poporul isi exprima punctul de vedere , nu eleboreaza legi sau stabileste articole din const . Daca eu spun ca mata-i curva , e o parere , nu e lege !
3
3
de 10 ani astept sa fiu respectata
3
0
Bine scris!
1
0
Cum adica ar fi de acord? Nici nu conteaza ce vrea PSD in concordanta cu ce a hotarat poporul la referendumul din 2009. Se pune in practica punct. Faptul ca pana acum nu s-a modificat numarul senatorilor si deputatilor este un abuz grosolan din partea politicienilor. Daca dorim sa respectam statul de drept trebuie sa respectam si ceea ce spune poporul la un referendum; asta imediat fara alte consultari si proceduri care nu fac decat sa tergiverseze si sa slabeasca puterea poporului!
10
1
PSD a inceput sa fie de acord cu orice. He he. Cu demisia nu e de acord ?
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212