PSD-ista Daniela Stan are cel mai mare salariu din Inspectoratul Școlar Județean Constanța!
PSD-ista Daniela Stan are cel mai mare salariu din Inspectoratul Școlar Județean Constanța!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestÎn timp ce profesorii stau de zile întregi la poarta Guvernului și-și strigă nemulțumirile față de salariile mizere care abia le ajung, inspectorii școlari se bucură de leafă ”babană”. Unii, ajung să câștige mai mult decât inspectorii școlari generali, cum este cazul social democratei Daniela Stan, ajunsă în ISJ prin anul 2009, cu sprijinul PreaÎnaltului Teodosie, iar din mai 2022 inspector școlar adjunct. De data aceasta, cu sprijinul PSD. Un adjunct care câștigă mai mult decât generalul Sorin Mihai, fiind beneficiara a gradației de merit, adică de un salariu majorat cu 25%, dar și a titlul de doctor în teologie.
Daniela Stan, profesor de religie la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, a ajuns în ISJ prin anul 2009, cu sprijinul PreaÎnaltului Teodosie, apoi a stat o vreme în concediu de creștere a copilului. Cum necum, a reușit să revină la ISJ în 2012, iar din mai 2022 este inspector școlar adjunct. Anterior, a fost inspector școlar de religie cu jumătate de normă., din 2015 până în 2018, când a fost detașată pe funcția de inspector pentru Educația permanentă.
Daniela Stan, alături de social democrați, la evenimentul de lansare a cărții
Nu are o avere stufoasă, doar un apartament dobândit prin succesiune, în 2021, în schimb se laudă cu venituri lunare exorbitante. Doar de la ISJ încasează lunar peste 13.000 lei, salariul brut. Un adjunct care câștigă mai mult decât generalul Sorin Mihai, de altfel, are cel mai mare salariu din ISJ.
Și asta pentru că PSD-ista Daniela Sta a avut grijă, în urmă cu doi ani, să obțină gradația de merit, adică de un plus la salariu majorat de 25%, dar și titlul de doctor în teologie, un plus de 950 de lei la salariu.
Deși, cel mai mare salariu brut din ISJ Constanța este, evident, cel al inspectorului școlar general Sorin Mihai, 13.080 lei, care cuprinde sporul de 25%, reprezentând gradația de merit, și 10 % sporul de suprasolicitare neuropsihică. Adjuncta sa, Daniela Stan, îl întrece, grație titlului de doctor obținut în aprilie 2020.
La finalul anului 2019, și-a susținut teza de doctorat cu titlul: „Învățământul românesc la sud de Dunăre, în secolul al XIX-lea”, sub conducerea ştiinţifică a prof.univ.dr. Runcan Nechita, în domeniul fundamental Științe teologice, domeniul de doctorat Teologie. Din comisia de doctorat au făcut parte IPS Teodosie, care a fost și președintele comisiei, Prof.univ.dr. Runcan Nechita, Prof.univ.dr. Chifar Nicolae, de la Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, Prof.univ.dr. Ene Ionel,de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galati și Conf.univ.dr. Cotan Claudiu, de la Universitatea „Ovidius” Constanța. Pe lângă titlul de doctor, Daniel Stan se laudă și cu gradația de merit obținută tot în anul 2020, adică de un plus la salariu de peste 2000 de lei.
A lansat și o carte…, înconjurată de social democrați
Pe 18 mai, când a împlinit 47 de ani, și-a lansat cartea-lucrare de doctorat „Învățământul românesc la sud de Dunăre, în sec al XIX lea”, fiind înconjurată de colegii ei social democrați. Între ei și senatorul Felix Stroe, președintele PSD Constanța, Daniel Georgescu, prim vicepreședinte PSD, Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, Mariana Gâju, primar Cumpăna, Irinela Nicolae, inspector școlar, Nicu Lascu, președinte TSD, Ana Malciu, secretar TSD și Marilena Dragnea, subprefect.
Soțul ei, omul bun la toate la Școala 29 Mihai Viteazu din Constanța
Soțul ei, Gheorghe Stan, fost ospătar la restaurantul Dorna, a ajuns, în septembrie anul trecut, pe postul de muncitor întreținere, după ce a susținut concurs, având și un contra candidat, care a fost respins.
Pe forțele proprii a ajuns soțul în sistem, și tot pe propriile forțe a luat și concursul. De altfel, cât de greu o fi să fii... bun la toate?! Cât despre salariu, evident nu e foarte mare, dar mai are importanță, când partenera de viață câștigă bani cu carul?!
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News