REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PSD-istul Daniel FLOREA se LAUDĂ pe NET că a fost brigadier la MINA Rovinari

PSD-istul Daniel FLOREA se LAUDĂ pe NET că a fost brigadier la MINA Rovinari

Replica API 22 februarie 2021 | 01:07 2978

Deputatul Daniel Florea profită de necazul minerilor de la exploatarea Lupeni, care protestează de câteva zile pentru că nu și-au primit salariile, pentru a plăti pe Facebook o postare în care se laudă că a fost brigadier la Rovinari, în 1989. Controversatul politician constănțean, ajuns acum deputat PSD de București, este multimilionar, dar asta nu-l face, chipurile, mai puțin empatic față de sărăcia minerilor.

Gheorghe și Daniel Florea

Postarea lui Daniel Florea a apărut sâmbătă, 19 februarie, cu specificația ”sponsorizat”, pentru ca să poată fi văzută de cât mai mulți oameni, după ce a fost puternic promovată de Facebook.

”04.09.1989-01.11.1989- Alături de mineri

Exploatarea miniera Rosia-Rovinari”, este scurtul text care însoțește cele 8 fotografii postate de Daniel Florea.

Deputatul PSD (fost primar în Sectorul 5, fost deputat de Călărași, fost candidat și lider PDL Constanța) poate fi văzut în ipostaze inedite, pe când era brigadier la Mina Rovinari, în toamna lui 1989.

Într-o poză apare și mama deputatului, alături de care mai pot fi văzuți și câțiva colegi din acele vremuri.

Daniel Florea avea atunci 17 ani și face public și carnetul său de brigadier, pentru ca să vadă toată lumea cum era în tinerețe politicianul multimilionar de astăzi.

Postarea plătită de deputatul PSD a strâns până duminică circa 850 de aprecieri, aproape 80 de comentarii și a fost distribuită de peste 40 de ori.

Există și câteva comentarii interesante (păstrăm forma originală a acestora, fără niciun fel de corectură- n.red.).

”Organizati-vă cât mai repede și porniți la proteste alături de mineri. Dacă erea (SIC!) Dragnea alta erea (SIC!) situația. SUCCES” – îi scrie Mariana Niculina, care primește și o apreciere de la Daniel Florea pentru îndemnul său la revoltă.

O altă utilizatoare, Ioana Latcan, se dovedește mai ironică: ”Stați liniștiți că sa dus ȘOȘO și îi rezolvă ea. ASTA A UITAT CĂ SA TERMINAT CAMPANIA. MINERII SĂ VINĂ PESTE MINCINOȘI”.

Edy Dermengi readuce în discuție unul dintre cele mai dureroase momente din istoria României: ”Indivizii ăștia au venit la București și au bătut oamenii! Poze de atunci de ce nu postați?”.

Iar cu ocazia asta aflăm că Daniel Florea a fost implicat, într-un fel pe care deocamdată nu ni l-a dezvăluit, și în sângeroasa mineriadă. din 1991. Astfel, Viorica Mariana Uță îi lasă următorul comentariu: ”Dani, dar cum te-a pus viata în două ipostaze, în 89 cu mina, iar în 91 cu minerii. Pe ambele momente mi le amintesc bine. Te îmbrățișez!”.

Nu putem știi cât de folositoare i-a fost lui Daniel Florea această postare și dacă și-a scos banii plătiți către Facebook prin capitalul politic obținut în timp ce minerii adevărați suferă blocați în subteran.

Cert este că deputatul PSD care se laudă acum că a fost brigadier este departe de a proveni din acest mediu greu încercat de soartă. Daniel Florea este fiul lui Gheorghe Florea, general în rezervă, fost comandant al inspectoratelor județene de poliție din Constanța, Călărași, dar și al Sectorului 5, un privilegiat al regimului comunist și un reprezentant de seamă al instituțiilor de forță ale acestuia.

Liderul PDL care alerga după un post de senator la Constanța și-a găsit vocațiile social-democrate ulterior pe listele PSD atât la Călărași, cât și la București. Fostul judecător și avocat Daniel Florea, cu un trecut controversat și în apele tulburi ale fotbalului românesc, este vizat acum și de anchetele DNA pentru activitatea sa de primar în Sectorul 5.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se vede ca esti analfabet functional.deci d asta care acu e bugetar pe bani multi.sau hot mai pe sleau. am zis de liceu nu de facultate iar pebtru tine vacanta de vara e intre septembrie si noiembrie. se vede cata scoala ai. dar astia sunteti acu la putere.prosti da cu tupeu.vaco
1
0
articol de kkt
4
1
Mai prostovane, cum putea sa termine facultatea la 17 ani? Era brigadier in vacanta de vara, ca asa te ducesu cu jap a la munca comunistii...a terminat printre primii Academia de politie Dan Florea dupa care a plecat judecator si msi apoi avocat....
12
2
hais a facem un mic calcul in 89 spetembrie avea 17 ani.s a angajat la mina.asta inseamna ca nu a terminat liceul si nici bacul nu l avea dat. cel mai probabil avea 10 clase. acum judecator?avocat?baaa..ce a facut revolutia asta din toti analfabetii
8
7
sa doneze din banii lui minerilor ?...Pozele nu tin de foame !!!
8
0
Cata rautate scrisa la comanda unor indivizi fara scrupule!! Cine a cunoscut cu adevarat aceasta familie, stie foarte bine ca este o famile deosebita , inimosi, sinceri si oameni simpli . Pacat ca se arunca cu noroi in oameni care au o valoare inestimbalia!! Ce usor este sa faci rau, mai greu este sa faci bine!!
8
9
Milionar pe banii spalati a lu tasu generalu cu 8 clase
18
7
Generalul Florea,consatean cu Doru Ioan Taracila,fost ministru de Interne intr-una din guvernarile PSD!
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108