REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PSD nu renunță la supraimpozitarea locuințelor scumpe

PSD nu renunță la supraimpozitarea locuințelor scumpe

Replica API 20 mai 2022 | 00:02 1122

Social-democrații vor propune în coaliția de guvernare un pachet de măsuri fiscale care va include, printre altele, o taxare suplimentară a locuințelor scumpe, spun surse din partid.

PSD vrea să impună în coaliția de guvernare schimbarea sistemului de impozitare a imobilelor, însă suprataxarea nu va depinde de numărul locuințelor deținute de o persoană, ci de valoarea imobilului. Social-democrații ar dori ca valoarea de la care se aplică supraimpozitul să fie stabilită de o autoritate a statului. Momentan, PSD nu avansează o cifră și vrea mai întâi să obțină un acord în coaliție asupra acestui principiu, iar pe urmă să fie discutată valoarea de la care o locuință ar urma să fie supusă suprataxării, scrie stiripesurse.ro.

O altă măsură dorită de PSD este majorarea deducerilor fiscale pentru familiile cu copii.

Scăderea TVA la alimentele de bază, idee pe care social-democrații au avut-o în vedere, a fost abandonată momentan, au mai declarat sursele citate.

PSD consideră că va fi nevoie ca Guvernul să adopte un nou pachet de sprijin pentru populație, pe fondul creșterii galopante a inflației, mai ales că o serie de accize urmează să majoreze anul viitor, precum accizele la combustibil, energie și tutun.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba psd,mai bine impoziteaza ciciumile,hotelurile,casele care impinzesc litoralul si sta goale de ani de zile.vezi neptun,olimp,venus,etc.si pe aia care au cite 3---10 case.
1
0
Dati afara 60 % din masa de vot a administratiilor , puneti la munca socialii , impozitati multinationalele , opriti ja ful din sanatate , invatamant , energie , transporturi , etc . Sunteti prin toate astea si n aveti interesul asa ca bateti vartos calul care trage . Asa ti trebuie R****E pt ca te lasi condus de sfarcuri de bici si cozi de topor !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218