REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
19° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

PSD-PNL nu renunță la „taxa pe boală”. Marcel Ciolacu: „Concediile medicale sunt un venit!

PSD-PNL nu renunță la „taxa pe boală”. Marcel Ciolacu: „Concediile medicale sunt un venit!

Andreea CONDURACHE 2 aprilie 2024 | 13:51 698

Guvernul PSD-PNL nu renunță la ”taxa pe boală”, respectiv impozitarea cu 10 % a concediilor medicale. Premierul Marcel Ciolacu spune că toate concediile medicale ”sunt un venit”, drept pentru care trebuie să fie impozitate.

PSD-PNL nu renunta la „taxa pe boala”. Marcel Ciolacu: „Concediile medicale sunt un venit!Marcel Ciolacu

În schimb, liderul PSD a promis că această prevedere va fi modificată astfel încât anumite persoane - precum femeile gravide sau persoanele care fac tratament pentru cancer - să nu mai plătească ”taxa pe boală”, conform știrileprotv.ro

Jurnalist: Pe domnul Alfred Simonis l-ați întrebat ce se va întâmpla cu proiectul pentru concediile medicale? Pentru că în momentul de față este blocat la Camera Deputaților. În Guvern, vedem, nu vine nicio altă soluție și în continuare avem supra-impozitare pentru concediile medicale, inclusiv pentru gravide.

Marcel Ciolacu: ”În primul rând, eu, Guvern, nu pot să vin cu ceva, pentru că este un act normativ, este o ordonanță care a intrat în Parlament. Aș încălca aș încălca o decizie a CCR-ului. Uitați-vă, e foarte clar. Sunt ferm convins, colegii de la Parlament vor lua o decizie. Pe de altă parte, nu înțeleg care este supra-impozitarea.”

Jurnalist: De 10%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca vrei sa impozitezi, impozitezi banii care se duc din salariu la CASS, nu cand ii primeste omul. El poate contribui un an, apoi e bolnav 5 ani, nu ii iei impozit timp de 5 ani, ci doar in primul an. E "asigurare", uneori status iese in pierdere, asta e, e cu probabilitati. Multi muncesc si nu sunt bolnavi timp de zeci de ani, acolo iese statul pe plus. Nu poti impozita cand e bolnav, ca nu are venit, nu munceste, e pe "baterie", da? Daca nu iti convine, fa sa nu mai platim CASS, si punem lunar banii in cont bancar/saltea. Sa vedem, cand suntem bolnavi si consumam din banii stransi, ce "venit" vezi tu, hotule? Zice clar, impozitul e pe salarii si venituri asimilate salariilor, acum schimbati legile incat orice venit e asimilat salariilor, e noaptea mintii...
4
0
Bai Ciolanule, oamenii aia de la care vrei tu impozit, contribuie deja la Sanatate. Si asa e de ajuns ca odata ajunsi in mizeriile de spitale romanesti sunt pusi sa-si plateadca singuri tratamentul. Trimisi cu biletel la farmacie sa-si cumpere medicamentele de care au nevoie in spital. Voi burtosi slinosi ce sunteti mergeti si va tratati in strainatate, cu banii pe care ii ciorditi in rromanica. Faceti degeaba umbra pamantului.
7
0
Vreau sa il vad pe Ciolacu si restul care vor vota din PSD si PNL pe toti si peei psi familiile lor si nemul lor plin de cancere la plamani cu afectiuni cronice cardiaci,diabet cum merg ei si neamul lor la munca cu cancer de gr.3-4 si com sunt impozitati la concedii medicale.Ei se plimba pe banii prostilor in concedii de odihna ,nu muncesc de 34 de ani putorile.Sa aiba si ei si copiilor si neamul lor cancere si boli cronice si sa fie impozitati.Sa dea Dumnezeu tot neamul lor cu toti nemrnici care voteaza legea sa nu aiba parte decat de cancere in familii.Au nenorocit sistemul de sanatae au numai nemernic care iau spagi in spitale si cabinete particulare.
4
1
Daca sunt bolnavii de cancer si femeiile gravide.Merge cel cu cancer in stadiul 3-4 la munca? Omul acela abia isi duce zilele si se tarste la spitale tratamente.Un bolnav cronic cardiac,cronic rinichi il impozitezi daca isi permite un concediu medical? In ce tara cu ce nenorociti am ajuns sa traim? Ba,nenorocitilor din PSD si PNL poporul roman este un popor bolnav handicapatilor.In sanatate se ascunde adevarul.Multi merg la servivciu cu cancere si nu stiu ca le au dar dar cei care au avidenta in sanatate .Vad ca acel om este cu cancer,diabet,boli cronice si merge la munca fara o pastila de ani de zile.Romanii,multi isi cumpara doar un banal paracetamol pentru ca atat isi permit si pe asta il vor pe reteta ca in "Franta".Nemernicii de 34 de ani fura banii din sanatate toti.Se compara nivelul de trai si din sitemul de sanatate din Germania,Franta,Anglia,Spania ? Asa sunt ingrijitii romanii ca in Romania? Ne mutam si plecam in alte tari.In Romania nu mei este de trait de 34 de ani.
4
1
Măsuri din ce în ce mai represive asupra populatiei, te mai miri de ce pleacă lumea din tara, îmi vine să vărs!
5
0
Impozitați și polițe RCA, Primești bani pentru repararea masinei, tot e un castig
8
0
I d iot,Mai întâi plătești CASS, CAS, și după indemnizația pentru caz de boala, devine un venit, Pentru gravide și onco, nu e venit, ci un ban cinstit
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436