REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

PSD sare în apărarea lui Renate Weber: Nu există niciun motiv întemeiat să fie revocat Avocatul Poporului

PSD sare în apărarea lui Renate Weber: Nu există niciun motiv întemeiat să fie revocat Avocatul Poporului

Replica API 22 iunie 2020 | 00:00 1095

PSD nu vede niciun motiv întemeiat pentru ca Avocatul Poporului, Renate Weber, să fie revocat din funcție și acuză Guvernul că atacă instituţii fundamentale ale statului, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu. Reacția vine după ce liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că parlamentarii partidului vor începe luni procedurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, care "s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite".

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a spus, într-o conferință de presă, că PSD nu înţelege de ce un partid cu un procent aşa mic în Parlament, cu referire la PNL, îşi permite să atace instituţiile fundamentale. Singurul mod în care PSD ar lua în calcul schimbarea Avocatului Poporului ar fi într-o discuţie în spaţiul public despre o reformă la nivelul acestor instituţii, regăsită într-o eventuală schimbare a Constituţiei, a susținut Romașcanu.

"Nu există niciun motiv întemeiat, în acest moment, să fie demis Avocatul Poporului. (...) Noi nu putem comenta deciziile legale ale Avocatului Poporului. Că ne plac, că nu ne plac, ele se întâmplă, exact cum că ne place, că nu ne place, domnul Iohannis contestă la Curte legi importante. (...) Orice demers care atacă instituţii fundamentale şi văd că domnul Orban este un fan al acestui tip de demersuri, atacă CCR, Avocatul Poporului, Înalta Curte, lucrurile acestea trebuie să se oprească. Nu văd de ce un Guvern care are 20% în Parlament îşi permite să facă aceste afirmaţii”, a declarat Lucian Romașcanu, citat de Mediafax.

Renate Weber a atacat joi la CCR legea adoptată de deputați privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale.

Premierul Ludovic Orban spunea vineri că Renate Weber nu mai este de mult Avocatul Poporului și că va cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite. "Se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți”, a susținut Orban.

Sâmbătă, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că luni parlamentarii partidului vor începe procedurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, care "s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite".

Procedura de revocare a Avocatului Poporului

Conform Legii de organizare şi funcţionare a instituţiei Avocatul Poporului, mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie, incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlament, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal ca PSD-stii nu sunt de acord cu demiterea ei. Daca au votat pentru impozitarea pensiilor speciale ce sa inteleg? Nesimtire si circ.
5
2
Da, sa punem in locul ei pe cineva care are pensia de 700 de lei. Ma gandeam si la mama lui Orban, pe care o plangea acesta ca are pensia de doar 1800 lei, dar Ludovic a ptomis ca se va lasa de bautura si tigari, in cladirea Guvernului, pentru a o ajuta mai mult!
2
6
Cine-i creatura asta, baba asta oparita ?? Este neam cu ciorbea SPANCHIUL ?! Pe cine apara ea, avocata "poporului" ..... numita politic ?? Pleaca madam, esti depasita si urata foc. Da, daa....
6
2
Nimic deosebit,PSDisti au luat apararea omului numit de ei care le executa ordinele ca un caine credicios stapanului care ii da de mancare.
6
2
Magaritza batrana si urata din nasterea neamului ei
9
2
pentru ca desi este avocatul poporului, le rezolva numai problemele specialilor. Nu e corect ca pensiile sa fie stabilite altfel decat pe baza contributivitatii. Cu ce sunt unii mai cu mot, pentru ca noi i-am ales sa ne apere interesele, iar ei isi fac pensii de 70.000 de lei pe luna, in timp ce altii au 700 de lei.
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272