REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

PSD și PNL… sunt în STARE de ALERTĂ!

PSD și PNL… sunt în STARE de ALERTĂ!

Replica API 10 iunie 2020 | 23:26 2028

Prelungirea stării de alertă rămâne doar o chestiune de timp, însă a aprins din nou scânteia luptei politice între PNL şi PSD. Cu păreri diametral opuse şi viziuni în antiteză, principalele partide politice din România şi-au mai găsit încă un subiect de dezbatere: starea de alertă. PNL se poziţionează pentru prelungirea stării de alertă, în timp ce PSD critică dur această decizie, care pare din ce în ce mai probabilă, după anunţul preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Starea de alertă poate fi prelungită

Klaus Iohannis a declarat marţi, 9 iunie, după consultările cu Guvernul condus de Ludovic Orban, că este posibilă o nouă prelungire a stării de alertă după data de 15 iunie.“Am luat în discuție necesitatea prelungirii strării de alertă. Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut smenificativ, dar nici scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie”, a spus preşedintele.

Ce spun însă politicienii constănţeni despre această prelungire a stării de alertă? Pentru a păstra un echilibru, am luat legătura cu un reprezentant din tabăra liberalilor şi unul din tabăra social-democraţilor.

Costin Avătavului: Nu este momentul pentru orgolii politice

Consilierul local liberal, Costin Avătavului, a pledat în favoarea prelungirii stării de alertă, alături de verdictul specialiştilor epidemiologi. Prudenţa este cheia discursului tânărului consilier liberal. “Atât timp cât pericolul nu a trecut definitiv, eu cred că este necesară prelungirea stării de alertă. Prefer oricând o masură nepopulistă, dar în beneficiul românilor. Nimeni nu îşi doreşte prelungirea stării de alertă, nici guvernanţii, nici agenţii economici şi nici omul de rând, dar trebuie să înţelegem că aceste măsuri sunt luate pentru protejarea noastră şi mai ales a categoriilor vulnerabile. Nu este momentul pentru orgolii politice şi nici pentru decizii luate cu scopul de a creşte capitalul electoral al partidelor politice. În aceste momente trebuie să continuăm să îi ascultăm pe specialiştii epidemiologi şi să fim prudenţi. Românii au dat dovadă de o mobilizare exemplară în lupta cu acest virus şi ar trebui să continuăm până vom fi siguri că pericolul a trecut definitiv”, a spus Costin Avătavului.

George Vişan: Guvernul să nu se ascundă în spatele stării de alertă

De partea social-democraţilor, deputatul constănţean, George Vişan, atacă Guvernul Orban şi recomandă liberalilor să ia exemple din străinătate în legătură cu deciziile luate de autorităţi. “Toată lumea aşteaptă responsabilitate din partea guvernanţilor , nu să se ascundă dupa starea de alertă! Eu cred că, indiferent dacă este sau nu stare de alertă, trebuie să rămânem responsabili şi să păstram un nivel minim de protecţie igienico-sanitară. În al doilea rând guvernanţii liberali trebuie să lase aroganţa şi să se uite măcar în jur, la ce măsuri de stimulare economică au luat statele de nivelul României şi să facă şi ceva concret pentru companiile româneşti ,afectate de această pandemie. Nu se poate să menţii restricţii cu impact social şi să-i laşi în voia sorţii pe antreprenorii care au fost forţati să-şi trimită oamenii acasă!”, a punctat George Vişan.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie psd, muie pnl! aceeasi hoti.Huo!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272