REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Psihologii spun că mulți dintre șomeri au avut probleme în copilărie!

Psihologii spun că mulți dintre șomeri au avut probleme în copilărie!

Replica API 20 februarie 2022 | 15:41 541

Tabloul de familie, pe care părinții îl prezintă copilului, influențează gândirea acestuia și îi formează aspirațiile. Psihologii sunt de părere că foarte multe dintre cazurile de șomeri sunt din cauza vieții pe care aceștia au trăit-o acasă.

Încă din primii ani de viață a unui copil, părinții pun bazele viitorului acestuia. Mintea copilului este creionată de situația pe care o vede în casă. Dacă minorul observă faptul că părinții muncesc, se respectă, sunt independenți și siguri pe ei, acesta va tinde spre aceeași evoluție.

Cazurile în care o persoană, trecută de perioada adolescenței, alege să stea fie pe banii părinților sau apropiaților, fie să nu contenească să se gândească la ziua de mâine, sunt tot mai multe.

Rata șomerilor crește de la an la an, iar tinerii aleg să stea pe spatele părinților până la vârste înaintate. Refuză ideea de a evolua, de a fi independenți, și se mulțumesc cu puțin.

Psihologii sunt de părere că inițierea copiilor este foarte importantă, întrucât aceștia tind să repete acțiunile părinților. Dacă un copil își vede mama sau tatăl independent, percepe acest lucru ca fiind, unul cât se poate de normal, și un exemplu de urmat. Foarte multe cazuri din rândul șomerilor, au ca și început, tabloul unei vieți familiare diferite.

Multe cazuri, din rândul șomerilor, au avut ca poveste a copilăriei, tabloul în care mama era casnică și neputincioasă din punct de vedere material, pentru că tatăl gestiona banii, sau mergea pe premiza că doar el muncește și dacă vrea îi dă, dacă nu, nu. Un alt caz ar putea fii, povestea în care mama este muncitoare, și tatăl preferă să stea acasă și să se mulțumească doar cu ideea că are o femeie pe care se poate baza din mai multe puncte de vedere. Copii văd aceste lucruri și tind să le urmeze. Mulți din șomerii de astăzi trăiesc cu impresia că ceea ce au văzut acasă este perfect normal și nu simt nevoia sub nici o formă să miște un pai”, a declarat A.P. medic psiholog, pentru reporterii Replica de Constanța.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statul nu ajuta tinerii cu nimic
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108