REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Psihologii zic de Buhnici că are instincte predominant animalice

Psihologii zic de Buhnici că are instincte predominant animalice

Replica API 2 august 2022 | 23:24 1893

Declarațiile vloggerului George Buhnici de acum câteva săptămâni au stârnit valuri de reacții. De la persoane care îl susțin, la persoane care se opun total convingerilor lui, cert e că, dacă înainte era cunoscut, acum notorietatea acestuia a ajuns la apogeu. După spusele psihologilor, aceste afirmații pot face mii de femei să intre în depresie sau chiar să se sinucidă din cauză că nu se ridică la standardele de frumusețe impuse: “Această afirmație ii poate face pe mulți băieți/bărbați să caute iluzia femeii perfecte, iar pe fete/femei să-și nege propriul corp, să ajungă până la depresie, automutilare, sinucidere chiar în dorința de a corespunde unui model dorit.”

De la ce a pornit scandalul

George Buhnici a făcut niște declarații șocante la festivalul Neversea, care au avut urmări dezastruoase pentru cariera sa. Acesta era alături de soția lui și nu păreau chiar ancorați în lumea reală, iar acesta și-a permis să spună în fața camerelor că el vine la mare să vadă piele și că ar prefera ca acea piele să nu aibă vergeturi. Buhnici a mai îndemnat femeile să treacă pe la sală, în loc să-și facă tatuaje, iar cireașa de pe tort a fost când și-a lăudat soția că arată ca o minoră.

După un scandal imens, în care toată media l-a judecat sau apărat pe Buhnici, iar BCR a încheiat colaborarea cu acesta, într-un final a ieșit în față cu un mesaj pentru oamenii pe care i-a jignit. :i-a cerut scuze public, afirmând că a vorbit “ca un băiețaș de cartier” și că, pe lângă faptul că el a avut de suferit în urma cuvintelor sale, a avut de suferit și familia lui, deoarece a primit mesaje de amenințare alături de cuvinte jignitoare.

George Buhnici și soția

Ce spun psihologii despre cuvintele dure la adresa femeilor

Psihologii nu sunt de acord cu spusele lui Buhnici, ei știind că astfel de comportamente devinate pot influența o generație, dar afirmă și faptul că în loc să meargă la plajă să se bucure de soare, principala problem[ sunt femeile dezbrăcate de pe plajă:

“O persoană publică cu atât de mulți urmăritori și cu putere mare de influență, mai ales asupra tinerilor, este necesar să fie matură emoțional și responsabilă de afirmațiile pe care le face. Discernământul este o caracteristică obligatorie la un influencer. Acesta trebuie să fie conștient de impactul psihologic pe care-l produce. Faptul ca Buhnici și-a exprimat părerea public in ceea ce privește frumusetea feminină intr un mod atât de grosier, arată cât de predominante sunt instinctele animalice. Tinerii pot înțelege mesajul: femeile perfecte sunt doar cele ce par minore indiferent de vârsta, fără celulita și vergeturi”, a declarat psihologul Silvia Dăeanu, pentru Replica.

Afirmațiile lui Buhnici, motiv de sinucidere pentru femeile vulnerabile?!

“Această afirmație ii poate face pe mulți băieți/bărbați să caute iluzia femeii perfecte, iar pe fete/femei sa și nege propriul corp, să ajungă până la depresie, automutilare, sinucidere chiar în dorința de a corespunde unui model dorit. De asemenea, faptul ca măsoară valoarea femeii în funcție de cantitatea vergeturilor și a celulitei existente pe corp, oglindește propria lui valoare. Un alt aspect pe care un psiholog îl poate urmări, este nevoia domnului Buhnici de a asocia vacanța la mare femeile dezbrăcate. Vacanța la mare, nu pare a fi pentru el ceea ce oferă aceasta majorității. Nu se deplasează pentru mare, soare, nisip și bucuria interioară pe care un om “normal” ar cauta-o intr-o vacanță, ci pentru a avea ocazia să fie într-un mediu cu multe femei dezbrăcate datoare să-i producă placere printr-o prezență cu un corp “perfect”. Sunt foarte multe aspecte ce pot fi interpretate ca fiind devieri mentale din perspectiva psihologică privind acest caz.”, a mai spus psihologul Silvia Dăeanu.

Silvia Dăeanu

Părerea psihologului este că George Bugnici spune accent pe superficialitate și că acest comportament poate foarte ușor să fie preluat de noua generație care vede în influenceri modele demne de urmat, iar aceștia pot prelua același gen de comportament.

“În România, încă se pune accent pe superficialitate din păcate, pentru că există mult stres, nesiguranța și prea putin timp pe care oamenii și-l permit pentru a conștientiza că sunt unici, că nu au nevoie să se compare cu cineva pentru a se șimti frumoși. Stresul ii ține la distanță de propriul sine, de propriile simțiri si trăiri, iar foarte mulți din cei ce joacă rolul de “specialiști in educație” sau “influenceri” au grija să promoveze fie propriile credințe, fie cele pe care cineva le plătește pentru a fi promovate.”, a menționat psihologul.

“Concluzia este că Buhnici este un simplu om, ca și noi, cu frustrările și traumele lui. Prin insulta adusă la adresa femeilor, reiese imaturitatea emoțională, teama de a-și accepta vârsta și refuzul de a vedea că in viața lui nu va sta mereu o minoră. Cu toate aceste afirmații, Buhnici nu este de condamnat ci doar de compătimit, pentru că oricât s-ar strădui să prezinte o imagine exterioară, în interior duce cu siguranța lupte cu propriile frici. Mult consum de energie care mai devreme sau mai târziu îl va obliga să vada ceea ce nu-i place îi nu acceptă”, a declarat, în încheiere, Silvia Dăeanu pentru Replica.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ingrasati-va fratilor, ca sa nu lezam psihologii.
0
0
Consecintele procentului de 50 la suta analfabeti functionali. Un tembel spune o tampenie, iar alti cretini reiau in bucla zicerea tembelului.
0
0
Tara piere si baba se piaptana. Asa a ajuns romanul.
0
0
E uite energia se scumpeste si nu mai putem noi de varicele lui buhnici
1
0
Pfff ce muian are si nevasta.boratura fara vergeturi
0
0
C***a Dana Budeanu injura pe cine si cand vrea si totul este ok. Dubla masura si falsitatea ne caracterizeaza. Nici mie nu imi plac femeile gen scroafa. Bravo baiete! Ai punctat exact ce trebuia.
0
0
Buhnici mai tare ca covidul
1
0
si afirmatiile zilnice ale politicienilor, patronilor -vezi discriminarea facand angajari de tineri doar ca sa dea salarii mici-, ziaristilor -mincinosi-, a lawyers -iau bani si de la client si de la partea adversa si apoi ii impart cu j___l , a sefilor, a celor angajati pe pile, etc
1
0
Faptul ca se da atata importanta zicerilor unui oarecare,de parca ar fi vorbit Papa de la Vatican sau un om de cultura de mare valoare e destul de grav. Peste tot sunt barbati si femei care vorbesc fara sa gandeasca,ori asta e problema lor,nu a celor ce din varii motive au ascultat. Daca unur injura,pai sa ma supar eu ca tipul ara limitele joase,ca atata il duce capocul? Sa te simti jignit ca altii sunt p*****? Cum sa te sinucizi ca unii vor sa te vada cu blugi rupti,slab sau gras,cu tunsoare ca gardurile de iuta? Eu cred ca se face prea mult taraboi pentru un partulet intr-un pahar cu apa.
0
0
Astfel de psihologi, au nevoie ei insasi .**. de un psiholog ! Cum sa debitezi asa ceva ?!! ...Afirmatiile lui Buhnici , motiv de sinucidere pentru femeile vulnerabile !!! Prostie mai mare ca asta nu am auzit , si pentru ce ? Pentru unul care a aruncat cateva vorbe, fara sa-si dea seama la bautura !
1
0
ce ati sarit mai asa pe el?ce a facut?l-ati prins in biblioteca nationala academica?lasati psihologii cu facultate la seral la distanta, ca nu se duce lemea la ei.
1
0
Cati lei a platit doamna pentru publicitate? Intreb pentru un prieten.
2
0
Psihologii sunt niste cururi de oameni care habar n-au ce vorbesc! Sa ma pish pe breasla lor!
0
0
sa te fereasca sa te mai exprimi ca sar ca oparite toate chestiile frustrate si nevorbite, de gustibus non disputandum da astea ii plac,nu are voie nici sa o spuna?
1
0
Chiar ok articolul. Mi-a placut. Bine punctat.
0
0
2 oameni foarte urati, si la exterior si la interior!
1
1
nu are bai instincte,este doar un prst.ca si maimuta mumie siliconata de nevasta.sa!
0
1
Mamaaaaa ce crima a facut.........
1
0
Ce tot o ardeti cu labarul ala de bufnici ?? Un sarman care saliveaza la slip de pustoaice si da o laba in camera. A vazut sarmanul ala alta pissda decat de la nevasta-sa si aia la sarbatori ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218