REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, explică gestul mamei care şi-a înjunghiat copilul de patru ani

Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, explică gestul mamei care şi-a înjunghiat copilul de patru ani

Replica API 30 martie 2020 | 00:07 2287

Gestul unei mame din Medgidia a oripilat întreaga comunitate. Doar pentru că fiica ei, de doar patru anişori, făcea gălăgie, femeia s-a gândit să-i aplice o corecţie soră cu moartea. A înjunghiat-o pe micuţă în abdomen apoi, fără nicio remuşcare că-şi lasă copila într-o baltă de sânge, a fugit, fiind depistată, la scurt timp, de oamenii legii. Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, a încercat să intre, preţ de câteva minute, în mintea aşa zisei mame şi, astfel, am aflat ce anume a determinat-o pe femeie să-şi atace copilul.

Contactat de către reporterul Replica pentru a oferi o explicație a gestului comis de femeie, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, acesta a declarat că motivele care au condus la această tragedie pot fi multiple. Pe de o parte, izolarea, iar pe de altă parte putem vorbi de un istoric negativ în familia femeii. ”În astfel de situații, când mama își crește singură copilul, și mai are și probleme psihice, și acum mai este și situația generată de coronavirus care presupune izolarea, ar putea avea o stare amplificată. Ea ar putea începe să fabuleze, să se gândească ce o să se aleagă de copilul ei dacă ea pățește ceva sau că nu are nici un viitor, chestii din astea negative. E de discutat cu acea mamă, pentru că, normal, merită o pedepsă, dar poate că are circumstanțe atenuante, dacă a fost diagnosticată cu probleme psihice probabil că primea un tratament medicamentos”, a spus Liviu Chesnoiu.

Chesnoiu: Să nu credeți că în această perioadă oamenii răi stau cuminței acasă

Mai mult, acesta a precizat că, dacă s-ar fi luat măsuri, având în vederea starea psihică a mamei, nu s-ar fi ajuns aici.

“Dacă femeia ar fi fost internată undeva, poate că nu s-ar fi întâmplat toate astea. Copilul este micuț, ea fiind nervoasă, colerică, probabil că gălăgia făcută de cea mică a fost picătura care a umplut paharul, care a declanșat gestul de a-și înjunghia propriul copil. De cele mai multe ori, au un istoric de violență familială, reprimat și nevindecat. O izbucnire care iese la suprafață ca o răzbunare pentru nedreptățile trăite până atunci, pentru care nu s-a găsit o soluție de integrare în cadrul personalității. Eu nu cred totuși că cineva va sta să analizeze acest caz cu toate implicațiile lui, femeia va fi încadrată la o faptă fără a se lua în considerare și alte aspecte. Poate că femeii ar trebui să i se mai dea o șansă, să accepte să se trateze, și să nu se mai întâmple așa ceva. Dar în această perioadă nu stă nimeni să analizeze, toate lumea e înnebunită de pandemie, să cumpere hârtie igienică, să cumpere provizii. Noi la cauză nu umblăm niciodată, noi umblăm doar la efect, doar vârful icebergului, și probabil că astfel de cazuri se vor repeta dacă nu rezolvăm cum trebuie această faptă.”

În legătură cu starea de urgență în care se află în acest moment România din cauza pandemiei de coronavirus, Liviu Chesnoiu a ținut să spună de asemenea câteva cuvinte:” Să nu cumva să credeți că în această perioadă oamenii răi stau cuminței acasă, în banca lor. Hoții acționează în continuare, escrocii găsesc noi metode de a păcăli naivii, așa că multă atenție, și nu ieșiți din case decât în caz de nevoie.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cemai vrea si hahalera asta? Vorbeste numai prostii. Niciodata nu le nimereste! Facetii curul mare ca de..
0
0
mai spune cum a ars Dinca doua fete in butoi.
2
1
Au ajuns sa comenteze infractorii eliberati din puscarie?
1
3
Comenteze toti borfasii si infractorii?
1
2
labagiu sef
3
3
Iar asta? Sigur va da bani de-l promovati!
4
1
Chiar asa rau o duce acest domn pensionar incat prin mijloace cel putin ciudate beneficiaza de reclame mascate in urma carora doar doar mai atrage niste musterii habarnisti si creduli
6
0
Ce aveti cu bietul Chesnoiu de nu-l lasati in pace,este pensionar,sa stea linistit in casa
3
1
Alt subiect nu mai aveti, decat epava asta comunista? Sincer cati bani va da ca sa apara si el in ziar?
7
3
Asta plateste sa apara zilnic la ziar.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614