REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.3° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
7.3° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

PSNEWS: Cum se SIFONEAZĂ BANII PUBLICI în mandatul lui FĂGĂDĂU

PSNEWS: Cum se SIFONEAZĂ BANII PUBLICI în mandatul lui FĂGĂDĂU

Replica API 11 august 2020 | 16:47 4825

În cei peste cinci ani la Primăria Constanța ca primar interimar și apoi ca primar ales, Decebal Făgădău a încercat să convingă că acționează independent de interesele fostului edil Radu Mazăre.

Realitatea este că afacerile începute pe timpul lui Radu Mazăre sunt protejate în continuare de Făgădău. Iată un studiu de caz, susțin jurnaliștii de la psnews.ro, punând accent pe regulamentul parcărilor anulat de instanță și amendamentul lui Făgădău, votat de consilierii locali, și care vizează continuarea perceperii taxei, sub o altă formă”, scrie psnews.ro.

Acuzat că pierde bani, Făgădău vine cu o idee genială... să plătești parcarea cu cardul

”Făgădău a instituit un sistem de plată a parcării exclusiv prin SMS, ca în Occident. Numai că locuitorii municipiului nu au nivelul de trai al occidentalilor, așa că Tribunalul Constanța a anulat, pe 25 martie 2020, regulamentul primăriei, motivând că plata prin SMS presupune „în mod obligatoriu deţinerea unui telefon mobil, fapt de natură a limita accesul unora dintre posesorii de autovehicule în parcările în care nu există automate de parcare, nici casierii, iar plata taxei se face exclusiv prin SMS“.

După decizia judecătorilor a urmat un vid, timp în care Primăria nu a mai încasat nimic. De dragul imaginii electorale și acuzat că pierde bani, în iulie Făgădău păpușează CL-ul să voteze vechiul regulament cu un …amendament – posibilitatea de a plăti parcarea cu cardul. Acuzat că Primăria pe care o conduce ar fi de vină pentru problema neplății parcărilor, Decebal Făgădău aruncă pisica – de vină este Confort Urban, compania responsabilă cu colectarea sumelor pentru serviciul de parcare. De fapt, Făgădău își dă singur peste degete – cine este Confort Urban? O regie în subordinea Primăriei. Mai mult, regia este alimentată cu bani publici pentru asfaltări, re-asfaltări, marcaje și borduri. Ca mai toate firmele abonate la fonduri publice, pentru tot ce face cere preț dublu”, a mai scris psnews.ro.

Afacerea cu parcări și borduri – cine sifonează banii

„Tăticul afacerilor pe bani publici a fost Farcaș Viorel Cristinel, fost director al Confort Urban din 2011 până în 2016, adică în perioada de glorie a încarceratului Radu Mazăre. În 2016 i s-a înfundat – Farcaș a intrat în vizorul DNA pentru atribuirea fără licitație publică a două contracte. Procurorii au calculat prejudiciul adus regiei în mandatul său la aproape 18 milioane de lei”, mai scrie sursa citată.

După Farcaș, au urmat soții Picoiu

”Dat fiind că nu mai putea defila cu Farcaș, Făgădău i-a adus în prim plan pe soții Picoiu, prin cele două firme pe care le dețineau, cei doi moșteniseră încă din perioada Mazăre (și cu Făgădău viceprimar) o mare parte din afacerea cu parcări și borduri. Pe scurt, în 2013, cinci parcări publice din zone foarte aglomerate ale stațiunii Mamaia au trecut din administrarea societății Confort Urban în administrarea unei societăți cvasinecunoscute la acel moment – Pico Rent SRL, aparținând soților Valentin și Cristiana Picoiu.

Legătura dintre familia Picoiu și Cristinel Farcaș a fost devoalată involuntar chiar de personajele principale – în presa constănțeană au apărut poze postate pe Facebook din care reieșea că Cristiana Picoiu era prietenă foarte bună cu soția lui Farcaș. De unde era cvasifalimentară, Pico Rent (avea ca obiect principal de activitate lucrări de instalații electrice) din 2013 veniturile au decolat – potrivit datelor de la Registrul Comerțului de la 138.120 de lei în 2012 la peste 1 milion de lei, iar până în 2019 nu a mai coborât sub pragul de trei milioane le”, a mai notat psnews.ro.

Familia Picoiu și-ar fi dezvoltat afacerile, cu sprijinul lui Făgădău

”Având de acum venituri constante din administrarea parcărilor, familia Picoiu și-a dezvoltat în ultimii ani și alte afaceri. În mandatul de primar al lui Decebal Făgădău, adică în decembrie 2017, Valentin Picoiu, în calitate de acționar al societății Oxfix Market, solicita Primăriei Constanța (cererea 89.584) cumpărarea unei suprafețe de teren de 149 mp în Stațiunea Mamai (zona Tabără Nord). După mai bine de un an, Făgădău îi aprobă cererea și scoate la vânzare suprafața solicitată. Iar în plină coronacriză, 27 mai 2020, familia Picoiu a mai primit un cadou – Primăria a emis un certificat de urbanism (nr. 1.765) prin care se aprobă supraetajarea cu un nivel pentru două imobile situate în Mamaia (zona Estival). Proprietarul este aceeași firmă – Osfix Market. Lucrurile s-au așezat și pentru Cristinel Farcaș. Spre deosebire de Mazăre care mai are de ispășit ceva ani de închisoare, Farcaș a picat tot în picioare și din noiembrie 2019, a primit o sinecură în cadrul Administrației Porturilor Maritime Constanța (APMC) de unde coordonează …lucrările de asfaltare. Pentru că PSD își protejează oamenii, mai ales pe cei penali”, a conchis sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si jigodii nenorocite
3
1
Verificati si familia Musat-Tincu, alt consilier local Si ei fac afaceri cu primaria la greu De ce vorbiti doar despre unii din primarie
5
1
locuitorii municipiului nu au nivelul de trai al occidentalilor dar pe strada vezi numai masini premium
5
1
Si totusi e inca nepus sub acuzare,oare de ce?
9
1
Deci, PSD trage pt PNL!? Anul asta rosu devine galben!? pt cunoscatori!!!!
0
0
Vrei si tu parte si comision? Pune mana la munca. In agricultura, la cules sparaghel in Germania. Va cam ofticati ca nu va mai ia nimeni in serios si nu mai sare nimeni la cap cand scrieti d-astea. Se vede de la o posta ca voi nu faceti presa ci santaj pe fata
4
7
Observati foto, o figura de om in totala panica, speriat de ce il asteapta ! Nu cred ca abeneficiat ff mult din asocierea cu Mazare, dar o va trage rau de tot.
8
1
Muie cu cacat pentru Babuinul machedon si cam tot atat de multa muie si pentru tractoristul din Beidaud.fmm de mizerii umane
12
1
Amice Muie Psd '' Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!!
4
14
Nicoleta ploscaru o curvaaaaa ordinara
10
4
Fagadau si Babu au distrus orasul. Constanta oras imputit de branza makidoneasca. PSD este makidonizat. Muie PSD.
20
8
suge pulicica.
7
6
...un incompetent...si ca orice incompetent este si foarte arogant...iesiti la vot daca va doriti sa scapati de acest personaj nociv pentru orasul Constanta...iesiti la vot pentru a distruge afacerile Mascariciului ce infloresc de la o zi la alta sub supravegherea atenta a elevului repetent ...iesiti la vot pentru a scapa de cimpanzeii si babuinii din Primaria Constanta...iesiti la vot pentru ca noul Primar sa dea o noua fata orasului Constanta...iesiti la vot ...
17
2
Muye fagabou muye psd muye babu. Draq de zdrente si secaturi. Vot Direct Chitac.
19
7
O sa piarda primarie
15
2
Cred ca multe hotii se vad si din drona dar si de pe pamant sau asfalt.Multe drumuri bune au fost reasfaltate din interes,terenuri cedate fara autorizatii legale,si ar fi timpul ca institutii adecvate sa vada si sa verifice aceste lucruri iar o curte de conturi pentru verificare inainte de alegeri nu ar strica macar stie viitorul primar de la ce buget real pleaca in posibile proiecte ale Constantei
12
0
Fagadau este cel mai gospodar primar orasul arata din ce in ce mai bine
6
32
Babu face din primarie o afacere de familie. El cu makidonimea sunt abonati la toate contractele. Fagadau este sluga lor. Muie PSD.
28
4
sunteti buni sa va exprimati parerea doar in comentarii dar prea lasi sa iesiti si sa va cereti drepturile. eu ies si acum in fata primariei sa il dam jos pe mincinos voi aveti curajul ? daca se organizeaza un protest ies 30-40 de oameni si ceilalti trecu cu masinile si rad. va meritiati soarta . succes la comentarii online
20
2
Pentru toate astea si altele nu votati alti candidati pe 27 septembrie care oricum nu au putere sa ajunga primari,si ii vor da voturile lui Fagadau. Nu irositi voturile pe iepurii Martin, Stelian ion, dobre si ceilalti 9 care mai sunt. Trebuie sa scapam de psd si capuseala lpr. Vot direct Chitac.
25
14
desi cel mai prost primar, e posibil sa castige la ce contacandidati are
18
4
La Navodari e la fel. Pe starzile unde stau consilierii au asfaltat, pe celelalte este ca in tara nimanui. Bine ca au inceput sa apara iar pe strazi ca vin alegerile si tre sa le cunoasca lumea meclele. M u.. PSde
12
2
Si POMACOST si multe alte firme abonate la bugetul local pe sume cel putin duble, claboo media cu grasul ala cu drona de incaseaza mai mult decat cei care toarna filme la Hollywood
24
0
i a facut lui draghici fundul mare dandu-i cimitirul pe durata nedeterminata, fapt ce constituie o ilegalitate. a incasata ala pana si taxa de intrare in cimitir,ilegal, cu aprobarea primariei. a ramas cu banii si cu cimitirul concesionat pt eternitate..
27
0
asta nu-i nimic... a furat golanul asta cu fatza si freza de ginere mort din contractele de reabilitare a locurilor de joaca de putea sa construiasca un parc de distractii cat Disneyland cu banii sifonati... la fel si cretinul de babu cu stalpisorii...
36
5
Slab primar acest fagadau. Nu il voi mai vota.
45
8
ziaristii pluii!!!lasa ca vine ploscaru si stelian sa faca treaba buna..
9
45

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407