REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
13.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

PUD-ul pentru blocul cu 18 etaje din Faleză Nord, al italianului Piccini, ar putea fi ANULAT!

PUD-ul pentru blocul cu 18 etaje din Faleză Nord, al italianului Piccini, ar putea fi ANULAT!

Replica API 31 decembrie 2020 | 00:21 3306

Hotărârea privind aprobarea documentației Plan Urbanistic de Detaliu, pentru mastodontul din Faleză Nord, cu regim de înălțime 2S+P+18E, locuințe și restaurant, ce ar urma să fie construit pe strada Unirii nr.10, ar putea fi anulată. Două persoane fizice, cel mai probabil vecini în zonă, au contestat documentul aprobat în 2005. PUD-ul a fost elaborat de firma Alcor Merchant SRL, însă proiectul a fost preluat de italianul Maurizio Piccin.

În 2005, Alcor Merchant SRL a elaborat Planul Urbanitic de Detaliu pentru o construcție ce urma să fie edificată pe acest teren din Faleză Nord, la doar un an după ce a obţinut terenul în suprafaţă de 2950 mp. PUD-ul prevedea construcţia unui imobil 2S+P+18E locuinţe şi restaurant pe strada Unirii nr.10, pe terenul in supra faţă de 2950 mp, proprietate particulară SC Alcor Merchant SRL, deţinută de soţii Cristian şi Oana Bârcă, şi italianul Piccin Maurizio.

Potrivit PUD, se propunea construirea unui bloc cu apartamente cu regim de înălțime de S1+S2+P-+-18 E cu restaurant panoramic la ultimul etaj şi un corp de clădire SI+S2+P parţial având funcţiunea garaj şi sala de sport. Acelaşi PUD a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Consiliului Local.

De punctat faptul că, în 2012, societatea SC Alcor Merchant SRL se lăuda pe facebook cu mega proiectul realizat la o distanță de 50 de m de plajă, despre care spunea că este o clădire rezidențială. Proiectul a fost intitulat „Solaris Tower Constanța”, urmând ca, cel mai probabil, să-și păstreze titulatura. Din cauza crizei economice, proiectul din Faleză Nord a fost „cedat” partenerului italian, ce deţine firma SC Total Financial Consulting SRL.

Constănţenii din zonă încearcă blocarea proiectul. Se preconizează un război lung cu investitorul, în contextul în care constănţenii din zonă vor au contestat hotărârea de consiliu din 2005, prin care a fost aprobat PUD. Pe 5 februarie urmează să se judece speța.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"constantenii din zona vor au contestat hotararea de consiliu". Deci....vor sau au contestat? Citeste in plm inainte sa publici
1
1
cineva va trebui sa construiasca si acolo Daca asta nu incurca sau arata frumos de ce va puneti de-a latu ? asa nu mai progresam in veci Toata chestia este sa fie legala dar noi unca nu stim ce si cum Dar cu monumentul ala tip hiroshima din portul tomis ce se mai aude ?
2
1
Cum a fost vandut terenul?!...Ilegal, sigur!
2
0
Sa ii dea niste meditatii Mariana Mitra de la Ovidius de cum sa furi legal sub bradul lui Bobe
4
0
mereu m-am intrebat cum de pe toata planeta a venit italianul si a gasit citiva metri patrati in Romania si s-a apucat sa construiasca bloc .Pute a brinza de oaie pe acolo .
8
1
Hai Chitac ! Bravo Chitac ! Da de pamant cu ei ! Nemernicii astia sa construiasca pe camp,in Balta Brailei ,in Baragan sau la tat-su in gradina .
19
2
Fagadau da un prost dar stai sa vezi ce muie militareasca o sa iti iei de la Chitac si doamna primar Felicia de o sa-i aprinzi lumanari lui Freza de mort
9
8
Sa iti dea domnul dupa ceea ce ai facut!
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407