REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

PUFLEANU scapă de SECHESTRUL instituit de ANAF pe AVERE?!

PUFLEANU scapă de SECHESTRUL instituit de ANAF pe AVERE?!

Replica API 15 mai 2021 | 22:07 2623

Afaceristul Dumitru Pufleanu pare să întâmpine probleme serioase în afaceri. Una din firme, Ian Prod SRL, este în insolvență, i-a fost interzis dreptul de a-şi conduce activitatea la societatea pe care o administrează, iar ANAF i-a pus sechestru pe bunuri, măsură ce a fost contestată. Și a câștigat. Instanța de fond a dispus anularea deciziei de instituire a sechestrului. Doar că, ANAF a formulat recurs, așa că instanța ierarhică, în speță Curtea de Apel, va avea ultimul cuvânt.

Afaceristul Dumitru Pufleanu a scăpat de ANAF… deocamdată! După ce i s-a interzis dreptul de a-şi conduce activitatea la societatea pe care o administrează, Ian Prod SRL, și de a-şi administra bunurile din avere, ANAF a cerut și sechestrul pe bunurile omului de afaceri. Acesta a contestat decizia măsurilor asiguratorii impuse de ANAF, dar și un proces verbal prin care s-a impus sechestrul pe bunuri. Iar magistrații i-au admis cererea. Agenția a formulat recurs, pe 12 mai.

Recent, judecătorii constănțeni au dispus, în dosarul în care se cere insolvența firmei Ian Prod SRL, ridicarea dreptului de administrare și de conduce activitatea societății în cauză, cât și dreptul de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea. În paralel, ANAF a dispus luarea mai multor măsuri cu privire la Pufleanu, printre care și instituirea sechestrului pe bunurile acestuia. Măsurile au fost luate încă din luna septembrie a anului trecut, însă la sfârșitul lunii decembrie, instituția de control au mai emis o decizie de impunere pe numele afaceristului.

Sediul firmei Ian Prod SRL

Reamintim că procurorii au constatat evaziune fiscală la firma mai sus menționată, ce se ocupă cu fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor. Pufleanu e acuzat, printre altele, de evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive. Potrivit unor surse, Pufleanu ar fi prejudiciat statul cu peste 100.000 euro. La început acestui an, judecătorii au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis la data de 29.07.2019 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa privind societatea S.C. IAN PROD 2000 S.R.L., reprezentată prin mandatar Pufleanu Eliza, soţia lui Dumitru Pufleanu, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală , şi inculpatul Dumitru Pufleanu, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art. 9 alin.l lit.c şi alin. 2 din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. şi art. 5 C.pen.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272