REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PUHOI de turişti la malul mării, în WEEKEND

PUHOI de turişti la malul mării, în WEEKEND

Replica API 3 august 2020 | 00:00 1509

Nebunie pe litoralul românesc și în acest weekend! Turiştii au uitat complet de pandemie și se plimbă pe cele mai aglomerate artere ale stațiunilor de la malul mării fără a le păsa de distanțare sau de măsuri de protecție. Mai mult decât atât, în Costinești, de exemplu, s-a încins o ‘petrecere’ pe cinste, chiar în stradă, iar participanţii nici nu s-au mai gândit la riscul la care sunt suspuşi. De măsuri nu s-a ținut cont nici în Constanţa, în Satul de Vacanţă sau în Mamaia.

S-a încheiat un nou weekend iar litoralul românesc al Mării Negre a fost din nou asaltat de turiști. Plajele au fost pline, iar turiștii dornici de relaxare au uitat de regulile impuse în pandemie. Nu a fost nici urmă de distanțare socială, în unele zone, oamenii ‘preferând’ să stea înghesuiți. La lăsarea serii arterele principale din stațiuni au fost asaltate de persoane care parcă nu aveau nicio idee despre ceea ce se întâmplă… în lume. De exemplu, în stațiunea Costinești, zilele trecute, s-a încins o mini petrecere chiar… în mijlocul drumului, oamenii uitând de coronavirus și profitând la maxim de vacanța la mare. Aglomerație a fost și în Satul de Vacanță și pe faleza Mamaia.

Oamenii legii sunt pe urmele petrecăreților

Pline au fost și cluburile. O mare parte din acestea au fost vizate de oamenii legii iar neregulile descoperite au fost grav sancționate de aceștia. De exemplu, cu ocazia controalelor de sâmbătă spre duminică, respectiv 1 / 2 august, au fost verificate 103 societăți comerciale și au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 148.000 de lei, dintre care 20 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 5 la O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 4 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 10 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au fost identificate și sancționate 2 societăți comerciale de pe raza stațiunii Mamaia, care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor, potrivit Legii 55/2020, cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei. În plus, în stațiunea Neptun, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală la Legea 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe.

ATENȚIE! Păstrați măsurile de prevenire!

La un moment dat, managerul spitalului din Medgidia, Eugen Aglițoiu, făcea o previziune sumbră spunând că România va deveni o a doua Italie, dacă nu se vor păstra măsurile iar numărul va crește în continuare. „Toată lumea a sperat că acest virus va dispărea odată cu venirea verii însă iată că nu a fost așa. Nu vreau să am dreptate dar România va deveni o a doua Italie.

Oamenii TREBUIE să conștientizeze pericolul și să își ia măsurile de prevenire a infectării. În cadrul spitalului nostru, în cursul zilei de astăzi (miercuri, 29 iulie) am mai făcut externări pentru că au mai venit din rezultate și cei negativi au mers acasă și așa ne descurcăm încă cu numărul paturilor…” a declarat Eugen Aglițoiu, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe vremea cand Romania era ceausista,litoralul era plin pe bune de turisti. Romanii si straini,era chiar plin ca abia puteai sa te strecori seara pe faleze,nu gaseai loc la terase si se consuma si pe bordura. Deodata,in timpul ,,democratiei '' ne plangem ca oamenii vin la mare? Ne bucuram ca turistii sunt vanati iar interlopii nu? Aplaudam un guvern de cacat care nu a facut testari masive ca alte guverne cu oameni sanatosi la cap si patrioti? Suntem cretini si invinuim bolnavii in loc sa-i privim ca pe bolnavi pur si simplu? Vai de curul nostru atunci !
7
2
Mai stati draku acasa rapanosilor, neam saturat de melteni si moldoveni
7
2
vama este cloaca de covidosi nespalati drogati.bomba biologica.bouarii raspindesc boala in toata tara!
6
2
Nu ca toti guvidiotii spalati pe creier cu sugi24 tv realitatea si latrina3. Ati ajuns sa va fie frica sa mergeti la baie ca sa va cacati, nu cumva e virusu? Ati ajuns penibili, agresivi si ati devenit o secta care promoveaza un virus unde 80% din infectati sunt asimptomatici iar cei infectati zilnic sunt intre 1000 si 1300. Ia testati 100.000 pe zi sa vedeti, nu cumva sunt 5000? 20000? Lingailor
6
6
Hai repede ca va expira voucherele , poate va intoarceti cu Corona si va imbolnaviti primariile. Oricum cheltui de 3 ori mai mult si mananci expirate toata ziua
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614