REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Punctul de trecere a frontierei de la Lipniţa va uni familiile de pe cele două părţi ale graniţei

Punctul de trecere a frontierei de la Lipniţa va uni familiile de pe cele două părţi ale graniţei

Replica API 4 octombrie 2017 | 00:00 565

Deschiderea noului punct de frontieră din localitatea constănțeană Lipnița, care face legătură cu localitatea din Bulgaria Kainargea, nu bucura populația din punct de vedere economic sau turistic. Vârstnicii se bucură că își pot vedea, cu mai multă ușurință prieteii de-o viață, frații, surorile, copii. Asta pentru că unii s-au născut pe teritoriu românesc, dar au plecat la vecini sau invers. Însă, o graniță nu a fost niciodată o problemă ca să îi oprească din continuarea relațiilor îndelungate.

Așa s-a întâmplat și marți, 3 octombrie, când la inaugurare au curs lacrimi de bucurie pe obrajii ridați ai celor care au o viață trainică în spate. Oameni de peste 70 de ani, cocoșați de muncă, cu sprijinul în umărul nepoților sau a cârjelor au trecut, în sfârșit, granița la vecini pentru o îmbrățișare caldă sau pentru a face cumpărături de la domnul Ștefan, cum este cunoscut de localnici, care are un magazin în Lipnița.

De asemenea, doi prieteni trecuți de vârstă, purtând în brațe ambele steaguri – tricolorul românesc și drapelul bulgăresc – au fost exemplul fraternității dintre cele două localități. Cei doi vorbesc ambele limbi, sunt prieteni de-o viață, dar îi desparte o graniță. Acum se pot bucura de o ceașcă de cafea ori de câte ori poftesc. Primarul comunei Lipnița se bucură de înființarea punctului de frontieră pentru care va avea de acum înainte o responsabilitate enormă, mai ales datorită faptului că în timpul sezonului estival, traficul va fi redirecționat către acesta pentru a fluidiza Vama Veche și Negru Vodă.

El a precizat și faptul că multe persoane au documente în localitatea Kainargea, dar locuiesc în Lipnița și invers, iar populația avea nevoie de această accesibilitate la mobilitate. De precizat este faptul că imediat ce guvernul din Bulgaria va adopta proiectul de hotărâre aferent deschiderii punctului de frontieră de la Dobromir, va intra și acesta în funcțiune.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s-a dat liber la ceapa verde. mi-o tai si-o dau la rate daca prin deschiderea acestui punct de trecere se va decongestiona traficul din negru voda sau vama veche pe perioada sezonului estival
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614