REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PURTAREA MĂȘTII devine OBLIGATORIE la CONSTANȚA, în spațiile PUBLICE DESCHISE!

PURTAREA MĂȘTII devine OBLIGATORIE la CONSTANȚA, în spațiile PUBLICE DESCHISE!

Replica API 16 octombrie 2020 | 00:00 30690

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat, joi, 15 octombrie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru votarea hotărârilor nr. 41 și 42 ale CJSU Constanța. Acestea prevăd normele aplicabile pentru localitățile constănțene, în funcție de rata de incidență cumulată din ultimele 14 zile.

În ultima ședință de CJSU, s-a prezentat situația, la nivel județean, în ceea ce privește rata de incidență cumulată a cazurilor COVID-19, în ultimele două săptămâni. Astfel, cu o rată de peste 3 / 1.000 locuitori sunt localitățile Fântânele și Săcele. Rata de incidență se situează între 1.5 / 1.000 locuitori și 3 / 1.000 locuitori în 5 localități – Constanța, Mangalia, Murfatlar, Agigea, Cumpăna. Restul de 63 de UAT-uri au o incidență mai mică sau egală cu 1.5 / 1.000 locuitori.

Membrii CJSU au votat în unanimitate hotărârea care cuprinde anexele cu măsuri necesare pentru fiecare localitate, în funcție de rata de incidență atinsă.

De exemplu, pentru UAT-uri cu incidență mai mică sau egală cu 1.5 / 1.000 de locuitori, printre măsurile cele mai importante se numără:

Masca a devenit obligatorie

- Se instituie obligaţia de purtare a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii;

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permite fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

În localitățile cu rata cuprinsă între 1.5 / 1.000 locuitori și 3 / 1.000 locuitori, reamintim următoarele măsuri:

- Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

Acolo unde rata incidenței cumulate este egală sau depășește pragul de 3 / 1.000 locuitori, măsurile sunt mai restrictive, cum ar fi:

- Se instituie obligaţia purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spațiile publice;

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

Autoritățile publice locale din județul Constanța vor întreprinde demersuri pentru respectarea, pe teritoriul localităților, a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, așa cum sunt prevăzute în ultima hotărâre a CJSU.

A.F., L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va dau la mu1e pnl-isti imputiti.
2
3
Degeaba multi au stat an occident nau anvatat nimic ipocrizia e la ei acasa daca porti masca e respectu pentru cei de langa tine ca poti fi asimptomatic dar multi nu se respecta nici pe ei ca persoana se cred invicibili ne meritam soarta sa ne tina astea an izolare cu lunile
7
3
Spatiile inchise trebuie sa vie bine aerisite, ventilate, insa romanilor nu le place acest lucru ca cica e curent
8
5
Sa ne sugi pulile la toti cei ce nu purtam masca ! Sluga P.N.L.- ista !
12
17
deaia esti prost ca te lasi manipulat de youtube si facebook, asa faci sila vot. Mergi ma in spitale covid, stai acolo pe holuri 24 de ore si daca nu te infectezi vii si mai comentezi daca ai si norocul sa scapi dupa ce te-ai infectat poti spune lejer ca e norocul prostului!!!
16
7
baa terminati cu aceasta prostie nu va mai supuneti ca niste oi amarate ..multa ignoranta zace in voi!!! spitalele sunt goale, sunt filmari pe youtube cu cetateni ajungi la urgente cu copii si sunt lasati afara desi sunt spitalele goale..care virus? voi sunteti virusul acestei tari..cei de la conducere si voi ceilalti care inchideti ochii ori de cate ori vi se mai fura cate ceva din tara sau vi se mai suspenda vreun drept! Romania trezeste'te!!!
22
20
Foarte bine, sa se dea si amenzi la greu. Multa lume este inconstienta exact la fel ca rata asimptomaticilor 80%. CIOCUL MIC SI NASUL IN MASCA. Poate asa scapati in vii. Multi .. da prosti.
24
24
Deci clar,voi aveti ceva cu mine personal! Pai ba fraierilor,jumatate din tara asta este HORECA,sa va intre bine in capetele alea seci!
17
23
Pentru persoanele care au putere de decizie si pun in aplicare legile de genul, sa va dea D-zeu fix ce va doreste toata lumea
18
9
Astia ne vor saraci ......
18
8
O sa murim de foame pana murim de covid
24
8
cat mai trebuie subjugata economia tarii ? Suntem prea slabi , daia ne conduc altii
28
7
Cred ca ar fi cea mai buna solutie in momentul actual.
20
10
Oare se va termina???
6
0
Oare noi nu putem fi responsabili daca vrem ca sa Fie bine pentru noi ar trebui sa purtam masca indiferent daca credem sau nu an virus numai atunci am vedea daca pronosticu facut de Arafat s Cercel se mai adeveresc
17
5
Sunt florian cu 3 stele pot sa va dau MUIE cu ele
10
23

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614