REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Purtarea obligatorie a măştii de protecţie, reintrodusă la Sankt Petersburg

Purtarea obligatorie a măştii de protecţie, reintrodusă la Sankt Petersburg

A.F. 17 decembrie 2022 | 13:35 573

Medicul sanitar șef de stat pentru oraşul Sankt Petersburg, Natalia Başketova, a semnat un decret privind reintroducere regimului obligatoriu de purtare a măștii de protecţie în spaţiile deschise din oraș.

Potrivit documentului, în săptămâna 5-11 decembrie, incidența totală a cazurilor de îmbolnăvire cu gripă și cu alte infecții virale respiratorii acute, în rândul populației, a depășit cu 76,7% pragul epidemic săptămânal. După cum se mai specifică, în rândul copiilor, incidenţa reprezintă 55%, informează Rosbalt, citată de Rador.

În plus, a crescut numărul pacienților cu semne de forme severe și moderate de infecții virale respiratorii acute, care necesită spitalizare. Autorităţile din oraș întreprind o serie de măsuri pentru a preveni apariția focarelor bolilor respiratorii acute. De exemplu, se reintroduce regimul obligatoriu de purtare a măștilor de protecţie în instituțiile care oferă servicii sociale. Sunt avute în vedere obligativitatea purtării măștii în spații deschise, unde se formează aglomerări.

Se reintroduce obligativitatea purtării măștii în spații deschise, în care se formează aglomerări, unde distanța fizică între persoane nu se poate respecta, distanța de doi metri. Vorbim despre piețe, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz. În plus, este reintrodusă o interdicție privind internarea planificată a copiilor în spitale. De asemenea, este interzis accesul vizitatorilor în spitale și instituții de tip închis, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272