REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Pus sub control judiciar! Un tânăr din Constanţa a înscenat o tâlhărie, pentru a nu da explicaţiii familiei că şi-a amanetat telefonul

Pus sub control judiciar! Un tânăr din Constanţa a înscenat o tâlhărie, pentru a nu da explicaţiii familiei că şi-a amanetat telefonul

Replica API 28 iunie 2019 | 00:00 281

Cum a indus în eroare organele judiciare un tânăr de 23 de ani din Constanţa pentru a nu da explicaţii familiei că a pierdut o cumă substanţială de bani şic ă şi-a pierdut telefonul? A reclamat organelor de cercetare penală comiterea, în dauna sa, a unei infracțiunii de tâlhărie, cunoscând că aspectele sesizate nu sunt conforme cu realitatea, a ticluit și fabricat probe, prin faptul că a ascuns telefonul mobil reclamat ca fiind sustras și și-a provocat o excoriație la nivelul gâtului. Indiviodul se află sub control judiciar, însă s-a ales şi cu o condamnare de 2 ani, pe fond.

În luna octombrie a anului trecut, Marian I. a sesizat organele de poliție cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 19.30, în timp c e se afla pe strada Frunzelor din Constanţa, a fost acostat din spate de către o persoană necunoscută de sex masculin care i-a pus cuțitul la gât amenințându-l cu acte de violență, iar din buzunar i-a sustras telefonul mobil marca Samsung A8 2018 și suma de aproximativ 3.000 de lei. În continuare, organele de cerecetare au procedat la audierea „victimei”, ocazie cu care aceasta a reiterat aspectele menționate în plângere. A spus că, în dreptul imobilului cu nr. 87, a fost acostat din spate, de către un bărbat necunoscut care l-a amenințat cu un cuțit pe care i l-a pus în dreptul gâtului, apoi i-a cerut să-i dea tot ce are asupra sa. Acesta a precizat că i-a fost frică, astfel că i-a dat autorului telefonul mobil marca Samsung Galaxy A8 și portofelul ce conținea suma de 3000 lei, bunuri pe care le avea în buzunare, fără a riposta sau a opune rezistență. Pentru a-și proba sesizarea, inculpatul și-a provocat singur o escoriație la nivelul gâtului, iar la examinarea medico-legală s-a concluzionat că acesta prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin zgâriere și comprimare cu un corp dur cu muchie fină ascuțită și vârf ascuțit.

Ceea ce nu ştia tânărul este faptul că, în zona locului indicat existau camere de supraveghere, iar poliţiştii au intrat în posesia înregistrărilor. În urma vizionării înregistrărilor video, s-a constatat că acestea nu au surprins imagini nici cu tânărul de 23 de ani, și nici cu autorul comiterii presupusei fapte penale.

Mai mult, instanţa a autorizat măsura supravegherii tehnice constând în interceptarea, înregistrarea și localizarea convorbirilor și comunicațiilor ce se realizează prin intermediul terminalului mobil „furat”, de la data de 31.10.2018 până la data de 29.11.2018, inclusiv. Astfel, s-a constat că telefonul mobil a fost utilizat chiar de individ, aceasta purtând convorbiri telefonice cu mama sa, și fratele său, comunicațiile fiind localizate la adresa unde individul locuieţe.

Fiind audiat în calitate de inculpatul pentru fapta de inducere în eroare a organelor judiciare, tânărul a recunoscut săvârșirea faptei penale, declarând că suma de bani a pierdut-o, iar telefonul, primit cadou de la părinți, îl amanetase, însă l-a scos de la amanet.

Din acest motiv, magistraţii l-au condamnat, pe 29 mai a.c., la doi ani cu suspendare, însă tânărul a efectuat recurs, cauza fiind înregistrată pe rolul Curţii de Apel pe 25 iunie. Deocamdată, individul rămâne sub control judiciar.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Moda cu talharia inventata au scoso horahai injositi, din bataie o dadeau pe talharie. Da talharie ca asta e inedita.....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272