REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Pușcăriașii ruși trimiși pe front, executați public dacă nu urmează ordinele

Pușcăriașii ruși trimiși pe front, executați public dacă nu urmează ordinele

A.F. 13 ianuarie 2023 | 00:00 879

Deținuții ruși care au fost trimiși pe frontul din Ucraina ca parte a Grupului Wagner și care au fost capturați de ucraineni spun că au fost martori la execuții publice ale dezertorilor și ale trupelor neascultătoare, potrivit unui raport publicat marți de Polygon Media și de agenția de presă independentă Mozhem Obyasnit.

"Cei care nu se supun sunt eliminați - și se face în public", a declarat Evgheni Novikov, un fost deținut care, potrivit raportului, a fost recrutat de grupul de mercenari, potrivit unei traduceri a raportului realizată de The Daily Beast.

Novikov a spus că existau "escadroane de lichidatori" care se ocupau de trupele considerate problematice.

Într-un caz, potrivit traducerii The Beast, Novikov a spus: "Au început bombardamentele, unul dintre prizonieri s-a întins și nu și-a acoperit proprii [oameni]. Bombardamentul s-a oprit, el s-a întors, iar superiorul i-a strigat: „De ce nu ai mers înainte?”. Și l-au ucis. Superiorul este ucis dacă echipa sa dezertează".

Alexander Drozdov, un alt fost deținut citat în raport, a declarat că mulți dintre prizonierii ruși trimiși de Wagner pe frontul din Ucraina aveau dependență de droguri și erau "complet nebuni". În timp ce unii prizonieri recrutați pot dezerta sau nu se supun ordinelor, alții "sunt pur și simplu nebuni și își croiesc drum cu buldozerul", a declarat Drozdov, adăugând că acești luptători "sunt foarte diferiți de mercenarii obișnuiți".

Primul lot de prizonieri care a supraviețuit celor șase luni de lupte în Ucraina a fost recent eliberat înapoi în Rusia, șeful grupului de mercenari sărbătorindu-i ca pe niște eroi care merită un mare respect, sfătuindu-i în același timp să nu bea prea mult, să se drogheze, să violeze femei sau să ucidă.

Armata rusă a suferit pierderi uluitoare de când Moscova a lansat o invazie în Ucraina în februarie anul trecut. În efortul de a aborda problemele legate de diminuarea personalului, Grupul Wagner a luptat alături de armata rusă și a recrutat prizonieri ruși în acest proces.

Luna trecută, un consilier militar ucrainean de rang înalt a declarat că prizonierii ruși care luptau cu Wagner erau împinși în prima linie și "uciși în cantități mari".

Un oficial militar american de rang înalt a declarat luni reporterilor că prizonierii și alte trupe mobilizate recent au fost folosite de Rusia pentru a "lua cea mai mare parte" a focului ucrainean pe linia frontului pentru a deschide calea pentru "forțe mai bine antrenate" în contextul luptelor grele din estul Ucrainei.

Forțele rusești au făcut presiuni puternice pentru a cuceri orașul Bakhmut din regiunea Donețk și au reușit să facă unele progrese în ultimele zile în orașul Soledar din apropiere, potrivit evaluărilor armatei americane și ale Ministerului britanic al Apărării.

Evgheni Prigozhin, fondatorul Grupului Wagner și aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat marți că se duc "lupte grele și sângeroase" pentru Soledar, a relatat The Moscow Times, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369