REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Puşcaşii marini americani părăsesc România: s-a încheiat exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 13

Puşcaşii marini americani părăsesc România: s-a încheiat exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 13

Replica API 9 august 2013 | 00:00 64

Peste 100 de misiuni în 20 de ţări diferite

Peste 100 de misiuni în 20 de ţări diferite

Ceremonia de închidere a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 13 (BSRF 13) a avut loc joi, 8 august, începând cu ora 10.00, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu, în prezenţa prefectului judeţului Constanţa, Eugen Bola. Peste 1.000 de militari români şi aproximativ 600 de militari din Bulgaria, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei şi Statele Unite ale Americii au desfăşurat, timp de şase luni, un amplu exerciţiu pe teritoriul mai multor state din zona Mării Negre, Balcani şi regiunea Caucazului, printre care şi România.

Locaţiile de desfăşurare a exerciţiului în România au fost Bucureşti, Craiova, Dej, Babadag, Piteşti, Făgăraş, Constanţa şi Mihail Kogălniceanu. Aflat la a patra ediţie, BSRF 13 a fost condus de Corpul de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa (MARFOREUR) şi a avut drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate între militarii naţiunilor participante. "Din luna februarie, puşcaşii marini americani alături de partenerii noştri din armata română, bulgară şi macedoneană, au depus eforturi susţinute pentru succesul acestui exerciţiu, în continuarea exerciţiilor Black Sea Rotational Force precedente. În timp ce am coordonat exerciţiile de la baza militară Mihail Kogălniceanu, am organizat peste 100 de misiuni în 20 de ţări diferite din zona Mării Negre, Caucazului şi Mării Baltice. Acestea au inclus 7 exerciţii principale, 43 de activităţi de instrucţie, 10 proiecte umanitare şi 2 simpozioane medicale de traumatologie. Multe din aceste evenimente s-au desfăşurat în România", a declarat Steven Wolf, comandantul SUA al BSRF 13. În cadrul exerciţiului au fost prevăzute activităţi specifice de instruire înaintea dislocării în teatre de operaţii (module de acţiune pentru identificarea şi contracararea dispozitivelor improvizate, modul de răspuns la situaţii de criză şi pentru acordarea primului ajutor pe câmpul de luptă), executarea misiunilor de patrulare în aria de responsabilitate şi de pază al obiectivelor, modul de reacţie şi acţiune în situaţia intrării într-o ambuscadă etc. "Din toate punctele de vedere, au fost implicaţi foarte mulţi militari din toate categoriile, Forţele Aeriene, Terestre şi Navale, iar pentru anul viitor, prima echipă de americani va fi aici pe data de 27 august, pentru începerea procesului de planificare a exerciţiului ce se va desfăşura timp de 6 luni, în perioada septembrie-martie, iar mai apoi se va continua cu alt modul. Accentul a fost pus pe instruirea pre-dislocare a forţelor care au plecat sau urmează să plece în teatrul de operaţii din Afganistan. Acesta a fost principala misiune", a declarat Florin Apăfăian, comandantul României al BSRF 13. De asemenea, au fost organizate seminarii de profil în domeniul logisticii, operaţiilor, cooperare civili-militari, precum şi pentru dezvoltarea corpului subofiţerilor, la care au participat aproximativ 60 de subofiţeri români şi străini din ţări membre şi partenere NATO.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272