REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Puşlamaua care a băgat în sperieţi Constanţa: are mai multe dosare penale decât ani de viaţă

Puşlamaua care a băgat în sperieţi Constanţa: are mai multe dosare penale decât ani de viaţă

Replica API 29 ianuarie 2014 | 00:00 418

Din nou în arest

Din nou în arest

Zeci de dosare penale pe rolul instanţelor de judecată, societăţi comerciale sparte, furturi şi ani de închisoare cu suspendare. Acesta este CV-ul unui puşti de numai 15 ani, din Constanţa. Şi nu, nu vorbim despre vestitul Nicuşor, care tot fuge din centrul de plasament şi sparge maşini pe bandă rulantă, având la activ peste 70 de infracţiuni, ci despre Remus Dinu, o altă puşlama care nu dă înapoi când e vorba să tâlhărească şi să fure. Nici anul de închisoare cu suspendare, primit la finele lui 2013, nu i-a dat de gândit, fiind prins recent după ce a tâlhărit o vârstnică într-o farmacie. A fost arestat, a depus recurs, însă băiatul rămâne la... "căldurică".

Are mai mai multe dosare penale decât anii ce-i cară în spinare. Vorbim despre Remus Dinu, de 15 ani, care a fost arestat la data de 24 ianuarie, pentru 14 zile, decizia aparţinând Judecătoriei Constanţa. Însă, cum nu-i place situaţia, micul infractor a depus recurs, numai că, la data de 28 ianuarie, magistraţii au hotărât că nu-i strică să mai stea puţin la "căldurică". Puştiul a ajuns iar în atenţia poliţiştilor, după ce a tâlhărit o vârstnică, chiar în timp ce aceasta se afla într-o farmacie de pe bulevardul Tomis. Remus a intrat şi i-a smuls poşeta femeii, în vârstă de 80 de ani, în care se aflau un telefon mobil şi suma de 300 de lei. Martorii au sunat la 112, iar oamenii legii au ajuns la faţa locului. Au vizionat imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi l-au recunoscut imediat, prinzându-l la scurt timp. "În fapt, s-a reţinut că la data de 29.12.2013, prin violenţă, inculpatul a deposedat partea vătămată P.C. de suma de 60 de lei, în timp ce aceasta se afla în incinta pieţei Brotăcei, cauzând un prejudiciu în valoare de 60 de lei, recuperat. La scurt timp, în ziua de 18.01.2014, inculpatul a deposedat prin violenţă partea vătămată B.E de o geantă ce conţinea acte personale, suma de 300 de lei şi un telefon mobil, în timp ce aceasta se afla în incinta unei farmacii din municipiul Constanţa, cauzând un prejudiciu în valoare de 600 de lei, parţial recuperat. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în luna ianuarie a anului curent. Ca atare, imediat s-a descoperit că minorul mai este autorul unei tâlhării, care a avut loc în decembrie, la scurt timp după ce fusese condamnat. Însă, odată ce oamenii legii au demarat cercetările, dosarele aveau să iasă la iveală unul câte unul. Spre exemplu, pe 4 noiembrie 2013, minorul a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare, pentru că a furat mai multe sticle cu alcool dintr-o societate comercială, alături de un alt individ, Marian Mitea, care a primit 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare. Iar lista poate continua la nesfârşit, printre unităţile sparte aflându-se şi Dobrogea, dar şi restaurantul Tossa, de pe bulevardul Tomis. De asemenea, până şi data naşterii i-a jucat feste infractorului cu acte în regulă, fiind vorba de o înregistrare tardivă, potrivit dosarului 21079/212/2011, de pe rolul Judecătoriei Constanţa, la reclamant apărând Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369