REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Puștanul băut și cu permis suspendat, care a făcut accident la Ciocârlia, e recidivist

Puștanul băut și cu permis suspendat, care a făcut accident la Ciocârlia, e recidivist

Replica API 17 martie 2018 | 00:00 347

Luigi Costin Istrate a fost plasat sub control judiciar. Este vorba despre tânărul de 24 de ani, din Medgidia, care a provocat un accident rutier între Ciocârlia de Sus și Ciocârlia de Jos, în seara de miercuri, 14 martie. Era sub influența băuturilor alcoolice. De precizat este și faptul că avea permisul suspendat întrucât a mai fost implicat într-un accident și a fugit de la locul faptei. Totodată, el a mai fost prins băut la volan în trecut.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale iar organele de cercetare penală din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Constanţa au dispus reţinerea pentru 24 de ore începând cu data de 15.03.2018 a inculpatului Istrate Luigi Costin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora la data de 14.03.2018, în jurul orelor 19:37, Istrate Luigi Costin, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (având o alcoolemie de 1,45 g/l alcool pur în sânge) şi având totodată permisul reţinut, a condus autoturismul marca Volkswagen Golf pe DN 3 iar la intersecţia cu strada Ştefan cel Mare din comuna Ciocîrlia județul Constanţa, a efectuat viraj la stânga, fără să se asigure, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism marca Volkswagen Bora, ce se deplasa în aceeaşi direcţie şi care se afla în depăşirea acestuia.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor doi conducători auto precum şi a doi ocupanţi a celor două autoturisme. Menţionăm faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice ca urmare a săvârşirii unei fapte de părăsire a locului accidentului prev. de art.338 alin.1 C.pen. ce se află în curs de cercetare, iar în anul 2014 a fost sancţionat contravenţional pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La data de 16.03.2018 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat o propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Medgidia care a respins propunerea și a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Arestarea preventiva este exceptia, regula este cercetarea in libertate, de asta e liber. Poate maine injuri pe cineva sau loveti tu, la fel o sa pledezi sa te duci la puscarie? Habarnist, analfabet si urechist! De aia... Oricum cred ca nu intelegi nimic.
2
3
Si de ce nu este la puscarie? Ce mai asteptati sa mai omoare pe cineva si dupa aia sa ii dati cu suspendare, de ce mai are permis de conducere cand trebuia anulat pe viata?
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614