REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Putin a salutat anexarea de teritorii ucrainene celebrând realegerea sa ca preşedinte

Putin a salutat anexarea de teritorii ucrainene celebrând realegerea sa ca preşedinte

Victor ROTARU 20 martie 2024 | 00:00 482

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat luni seară "întoarcerea la patrie" a teritoriilor ucrainene ocupate de Moscova, aclamat de o mulţime adunată în Piaţa Roşie după realegerea sa zdrobitoare la un scrutin prezidenţial fără opoziţie, relatează AFP.

Putin a salutat anexarea de teritorii ucrainene celebrand realegerea sa ca presedinteVladimir Putin

Putin, care se află la putere de aproape un sfert de secol, a câştigat 87,28% din voturi în alegeri, care s-au desfăşurat de vineri până duminică, inclusiv în regiunile din Ucraina a căror anexare a fost revendicată de Rusia.

Rezultatul a fost descris ca fiind "excepţional" de Kremlin şi denunţat ca "fără legătură cu realitatea" de către opoziţia aflată în exil.

Preşedintele în vârstă de 71 de ani a apărut luni seara în Piaţa Roşie, unde avea loc un concert pentru a sărbători zece ani de la anexarea peninsulei Crimeea, primul act al conflictului dintre Rusia şi Ucraina.

Salutat de mulţime cu strigăte de 'Rusia! Rusia!', Putin, însoţit pe scenă de cei trei adversari ai săi în alegerile prezidenţiale, a dat asigurări că ţara sa va merge "înainte, mână în mână" cu teritoriile cucerite de la Ucraina.

"Întoarcerea la patrie s-a dovedit a fi mai dificilă, mai tragică, dar am realizat-o, şi acesta este un mare eveniment în istoria statului nostru", a spus Putin într-un scurt discurs înainte de a cânta imnul rus la unison cu mulţimea adunată lângă zidurile Kremlinului.

Rusia a anexat Crimeea în martie 2014, după o intervenţie a forţelor sale speciale. În septembrie 2022, a revendicat anexarea altor patru regiuni ale Ucrainei pe care le ocupă parţial: Doneţk şi Luhansk în est şi Herson şi Zaporojie în sud, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272