REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.4° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
35.4° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Putin ar fi cerut planuri noi pentru o ofensivă pe scară mare pentru a cuceri Kievul

Putin ar fi cerut planuri noi pentru o ofensivă pe scară mare pentru a cuceri Kievul

Ana Maria LIPAN 7 februarie 2023 | 00:00 615

Kremlinul a cerut Ministerului Apărării să pregătească un plan pentru o ofensivă pe scară largă în Ucraina, inclusiv o nouă încercare de a cuceri capitala Kiev, relatează Important Stories, citând o sursă apropiată ministerului rus al Apărării.

Putin ar fi cerut planuri noi pentru o ofensiva pe scara mare pentru a cuceri Kievul

Potrivit interlocutorului publicației, citată de Moscow Times, starea de spirit în rândul militarilor a ajuns la stadiul de „panică", un cuvânt folosit chiar de ofițeri, scrie stiripesurse.ro.

Planul

„Planurile de a ataca din nou Kievul sunt, într-adevăr, în curs de elaborare, dar numai pentru că așa cere conducerea țării. Nimeni nu crede în punerea în aplicare a acestor planuri, ar fi o sinucidere", a declarat sursa.

Prima încercare de cucerire a capitalei ucrainene, făcută în primele săptămâni de război, s-a transformat într-un fiasco cu numeroase victime și cu acuzații la adresa armatei ruse de crime de război la Bucea.

Dar prăbușirea speranțelor pentru un blitzkrieg victorios s-a dovedit a nu fi un motiv suficient pentru a schimba mentalitatea președintelui Vladimir Putin, pentru care cucerirea Ucrainei a devenit o idee fixă.

Armata înțelege că o ofensivă strategică în Ucraina este imposibilă

În ciuda presiunilor făcute conducerii țării, armata înțelege că o ofensivă strategică în Ucraina este imposibilă, a spus sursa pentru Important Stories. Există două motive principale: lipsa de echipamente și muniție de înaltă calitate, precum și incapacitatea înaltului comandament de a evalua în mod realist situația de pe front.

Chiar și sutele de mii de soldați mobilizați, adunați la frontieră, sunt doar o „rezervă" de care armata are nevoie pentru a „închide o eventuală breșă ucraineană", explică sursa citată.

Dar, în ciuda dificultăților și a pierderilor, care, potrivit cifrelor americane, au ajuns deja la 200.000, Putin cere o ofensivă.

Potrivit Bloomberg, ofensiva ar trebui să înceapă în februarie-martie, înainte ca Ucraina să primească și să stăpânească tancuri occidentale și vehicule blindate.

Sursa Novaia Gazeta Europe de la sediul comandamentului general al trupelor ruse din Ucraina confirmă că planul ofensiv este în curs de pregătire, iar generalii plănuiesc să arunce mii de soldați în „mașina de tocat” a războiului. În același timp, nu sunt luate în considerare riscurile, se plânge sursa: „Ucrainenii primesc date absolut exacte despre toate mișcările noastre de la informațiile occidentale. Este imposibil să acumulezi un număr suficient de forțe într-o anumită zonă fără a le expune loviturilor HIMARS și artileriei cu rază lungă.

Experții intervievați de publicație consideră că trupele rusești ar putea încerca să mute linia frontului departe de Donbas și Crimeea, regiuni anexate ilegal de Rusia, și să încerce o ofensivă în regiunea Zaporojie sau spre regiunea Volyn, în nord-vestul țării, de pe teritoriul Belarusului.

Serviciile secrete americane prevăd că Putin va avea nevoie de un nou val de mobilizare în următoarele luni, care să implice 200.000 de persoane.

Ministerul ucrainean al Apărării spune că „primul val" a fost mai mare decât cifrele oficiale și a permis armatei să adune 500.000 de soldați la granițe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
n-are gura sa inghita atata mwie cata o sa ia.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712