REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Putin bate palma cu Kim Jong-Un

Putin bate palma cu Kim Jong-Un

Replica API 6 septembrie 2022 | 00:00 1203

Rusia rămâne fără armament în războiul din Ucraina și cumpără muniție din Coreea de Nord.

Rusia cumpără muniţie de artilerie de la Coreea de Nord, după ce liderul nord-coreean Kim Jong-Un și-a arătat sprijinul pentru războiul dus de Putin în Ucraina în luna iunie. Pe 13 iunie, Kim Jong-Un îl asigura pe Vladimir Putin de „sprijinul deplin” pentru „cauza justă” a Rusiei.

Iar în urmă cu doar o lună, la începutul lui august, Coreea de Nord s-a oferit să trimită Rusiei 100.000 de "voluntari" pentru a ajuta Kremlinul să câștige războiul împotriva Ucrainei.

"Există relatări potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să se alăture conflictului", a declarat expertul militar rus Igor Korotchenko la canalul Channel One Russia.

Acum, New York Times relatează că informaţii secrete recent desecretizate arată că printre tipurile de armament achiziţionate se numără obuze de artilerie şi rachete. Este de aşteptat ca Rusia să mai cumpere astfel de armament.

Armata rusă a început să folosească şi drone de producţie iraniană. Oficiali ai administraţiei SUA au declarat cotidianului citat, potrivit Reuters, că aceste achiziţii arată că sancţiunile internaţionale încep să îşi facă efectul şi să limiteze capacitatea Rusiei de a-şi susţine invazia din Ucraina.

Luna trecută, un oficial american a declarat pentru Reuters că dronele de producţie iraniană cumpărate de Rusia au înregistrat "numeroase defecţiuni". Oficialul a mai precizat că, cel mai probabil, Rusia intenţionează să achiziţioneze sute de drone Mohajer-6 şi Shahed.

Ucraina a lansat recent o contraofensivă în mai multe locuri, inclusiv în jurul oraşul Herson, pe care Rusia l-a ocupat din prima fază a invaziei. În pregătirea atacurilor, forţele ucrainene au lovit zone de aprovizionare ruseşti, inclusiv dintre cele cu artilerie şi muniţie.

Potrivit unor oficiali, sancţiunile occidentale limitează capacitatea Rusiei de a înlocui vehiculele şi armele distruse în Ucraina, conform realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
futem fete turcesti, pe covoare chinezesti, cu viteza americana si cu tactica germana
0
0
imputiti! ''Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!''
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272