REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Lun., 26 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6651
6.5° Constanța Luni, 26 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6651
 

Putin denunţă idei pro-LGBT care ar fi „impuse“ oamenilor

Putin denunţă idei pro-LGBT care ar fi „impuse“ oamenilor

Replica API 1 iulie 2019 | 00:00 421

Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat sâmbătă ideile de libertate sexuală şi de libertate a genului "impuse" - potrivit lui - oamenilor, care le-ar fi în majoritate ostili, potrivit AFP.

"În unele ţări europene, unde se spune părinţilor că fetele nu mai pot purta fuste la şcoală.Ce-i asta?", a declarat Putin în cursul conferinţei de presă la finalul summitului G20 de la Osaka, în Japonia.

"Această idee progresistă începe să fie depăşită", a apreciat preşedintele rus, care provocase deja un val de reacţii estimând într-un interviu publicat în ajunul summitului în Financial Times că progresismul "şi-a trăit traiul".

"Există tot felul de lucruri acum: s-au inventat cinci sau genuri, nu înţeleg ce este asta", a spus el în continuare.

"Problema este că această parte a societăţii destul de agresivă îşi impune punctul de vedere majorităţii zdrobitoare" a oamenilor, a afirmat Putin.

"Reprezentanţii ideilor liberale impun un anume tip de educaţie sexuală în şcoală, părinţii nu o vor, dar nu li se cere părerea", a mai asigurat preşedintele rus.

Potrivit lui, "aceasta ar putea explica fenomenul Trump, victoria sa, faptul că oameni nemulţumiţi ies în stradă în ţările occidentale".

În timp ce Rusia este acuzată adeseori în Occident de ingerinţă în procesele politice din alte ţări, există adevărate "motive profunde" pentru nemulţumire, afirmă preşedintele rus.

Cântăreţul britanic Elton John i-a adresat vineri o serie de mesaje Twitter lui Vladimir Putin, după ce liderul rus a afirmat că Rusia "nu are probleme" cu persoanele LGBT şi vrea ca toată lumea să fie fericită, în interviul pentru Financial Times.

În timp ce scene de amor homosexual şi consum de droguri au fost retrase recent din versiunea rusă a biografiei ecranizate a lui Elton John, starul britanic l-a acuzat pe Putin de "ipocrizie".

La rândul său, Vladimir Putin a afirmat sâmbătă că faimosul cântăreţ, "un geniu muzical se înşeală".

"Noi avem o atitudine foarte calmă faţă de comunitatea LGBT", a declarat el. "Avem o lege, criticată de toată lumea, legea interzicând propaganda homosexuală în rândul minorilor", a amintit Putin.

"Dar, ascultaţi, lăsaţi o persoană să crească, să devină adultă şi apoi să decidă ce vrea să fie", a îndemnat liderul rus.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
isi spune parerea un ucigas ordinar. Iar pentru astia doi de jos o intrebare : daca te arde unu in bostan te faci indaratnic ? Nu, ramai doar ars in bulan !!! Si daca vezi niste bulangii iti vine si tie ? Ori esti ori nu !!! Cine e, e ! Nu se face pe parcurs.
1
3
Foarte corecta expunerea lui Putin. Pentru ca e rus,e criticat. Asa suntem noi obisnuiti,sa bagam totul intr-o oala.
3
1
Felicitari
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
1144810263
5/49
1646443325-02-20243 1 9 4 7 5 5
joker
20168392839