REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Putin i-a spus premierului indian că vrea să termine conflictul din Ucraina cât mai curând posibil

Putin i-a spus premierului indian că vrea să termine conflictul din Ucraina cât mai curând posibil

Replica API 16 septembrie 2022 | 00:00 1143

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus vineri premierului indian Narendra Modi că va face tot posibilul pentru a termina cât mai repede conflictul din Ucraina, afirmând totodată că înţelege 'îngrijorările' Indiei pe această temă, relatează EFE şi AFP.

'Cunosc poziţia dumneavoastră cu privire la conflictul în Ucraina, îngrijorările dumneavoastră pe care le exprimaţi frecvent. Vom face totul pentru a-l termina cât mai repede posibil', a declarat Putin într-o discuţie purtată vineri în cadrul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) la Samarkand (în Uzbekistan), conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă, citează Agerpres.

Preşedintele rus susţine că Ucraina este cea care refuză negocieze cu Rusia, potrivit EFE.

'Din păcate, pur şi simplu partea adversă - liderii Ucrainei - a refuzat orice proces de negociere şi a indicat că vrea să-şi atingă obiectivele pe cale militară, pe câmpul de luptă', a afirmat în continuare Vladimir Putin, citat de AFP.

Preşedintele rus l-a asigurat pe premierul indian că-l va ţine la curent cu evoluţia situaţiei (în conflictul din Ucraina), adăugând că relaţiile dintre India şi Rusia 'se dezvoltă' şi că cele două ţări au un 'parteneriat strategic'.

Premierul indian Narendra Modi a ţinut să sublinieze în discuţia cu Vladimir Putin că acum 'nu este timpul pentru războaie'.

'Excelenţă, ştiu că nu este timpul pentru război', a declarat Modi, adresându-i-se lui Vladimir Putin la Samarkand, în debutul primei lor întrevederi tete-a-tete de la invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie, potrivit imaginilor difuzate de serviciul public de televiziune indian Doordashan.

Tododată, şeful guvernului indian a subliniat importanţa 'democraţiei, diplomaţiei şi dialogului' ca instrumentele necesare pentru soluţionarea disputelor.

Cei doi lideri vor discuta despre 'modul de a avansa pe calea păcii', a completat premierul indian.

'Trebuie să ajungeţi la pace în viitor', a spus Modi şi a salutat posibilitatea de 'a lua cunoştinţă îndeaproape' de poziţia lui Putin în această privinţă.

India s-a abţinut să condamne explicit invazia rusă în Ucraina, care a dus la o creştere vertiginoasă a preţului la petrol şi la alte produse de bază.

New Delhi consideră Moscova drept un 'pilon esenţial' al politicii externe indiene datorită 'parteneriatului său strategic' pentru securitatea sa naţională.

Afirmaţiile premierului indian intervin la numai o zi după ce preşedintele rus a recunoscut că China, principalul aliat al Rusiei, are anumite 'îngrijorări' privind conflictul din Ucraina.

Creată în 2001, Organizaţia de Cooperare de la Shanghai grupează Rusia, China, India, Pakistan şi patru state din Asia Centrală - Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan, urmând să i se alăture şi Iranul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca Rusia si China reusesc in Ucraina ce isi doresc, apoi cei din Asia si Africa vor fi complet la mana lor. Liderii statelor din Asia si Africa vor fi marionete ale Rusiei si China. Vor impune in scoli predarea de propaganda ruseasca, astfel noi europenii si americanii vom fi "demonizati", copiii lor vor invata in scoli ca noi suntem aia rai, vor rupe complet legaturile economice si orice relatii cu noi si intr-un final se va ajunge la razboi mondial. Intr-un razboi mondial nuclear am muri cu totii, dar intr-un razboi mondial fara nucleare, in care ei sunt clar mai multi, vor ataca IN VALURI
9
0
Inca un detaliu important: Rusia va folosi aceeasi metoda de sabotaj cu gazele rusesti, iar de data asta una si mai grava, amenintarea cu foametea globala, amenintandu-i pe cei din Africa si Asia ca ii lasa fara cereale si mancare, daca nu iau ce decizii impotriva americanilor si europenilor vor chinezii si rusii. Deci, daca va duceti la proteste cum vrea George Simion, ca sa ajutati Rusia sa castige, iar noi sa renuntam la restrictiile economie impotriva Rusiei, va duce in final la saracia noastra, a romanilor. Romanii patrioti gandesc mai intai, abia apoi actioneaza. Stop AUR, stop Rusia!
7
0
Prin ocuparea tuturor terenurilor agricole din Ucraina, Rusia isi dubleaza exporturile anuale de cereale. Cererea de cereale pentru cei din Asia si Africa nu va inceta NICIODATA, asa ca Rusia pierde comertul cu gaze in UE, dar scade putin pretul la gaze in Asia si Africa, acest datorandu-se dublarii exporturilor de cereale furate din Ucraina, dar si a altor exporturi de electricitate produse de nuclearele din Ucraina sau altre resurse bogate precum exportul de otel.Deci, va duceti la proteste cu George Simion si ajutati Rusia sa ne saraceasca sistematic? Sau asteptati sa piarda Rusia razboiul?
7
0
Ocuparea completa a sudului Ucrainei si furarea completa a terenurilor agricole ale Ucrainei, dar si a altor resurse importante, ar face in viitor din Rusia si China principalii exportatori pentru aia din Asia si Africa. Asa ca noi, restul din Europa si Vest vom fi tot mai saraci, iar rusii si chinezii tot mai bogati, apoi vor manipula cetatenii nostri sa plece capul si sa ridice coada in fata aliantiei Rusia-China si ne vor diviza si destrama. Cam ce rost mai are portul nostru, daca Rusia si-ar atrage toata Asia si Africa in porturile ei prin sabotaj cu gaze si altele amenintari? STOP Rusia!
7
0
In prezent Putin se bazeaza pe faptul ca Ucrainenii sa cedeze. Se bazeaza pe protestul AUR din 2 octombrie 2022, proteste care se organizeaza nu numai in Romania, dar in toate tarile din UE sunt manipulati rusofilii si oamenii idioti sa protesteze si sa OPREASCA ajutorul pe care il acordam Ucrainei. Daca vom avea granita cu Rusia, va fi cea mai mare greseala economica pentru ROMANIA. Asa ca indurati acuma facturile si ce mai indurati, ca este o "investitie" care nu va va viola copiii in viitor si nici nu va va ucide nepotii. La fel ca pandemia, va trece si asta!
0
0
Ideea e mult mai simpla de atat. Razboi in Ucraina pentru urmatorii 20 de ani inseamna ca Ucraina nu poate indeplini cerintele de aderare NATO, deci NU poate intra in NATO. Rusia nu va putea sa-si trimita timp de 20 de ani la moarte toti tinerii care devin apti de inrolare, nici pe cei din tarile pe care le are sub cizma. Asa ca o revolutie bate la usa Rusiei. Intrebarea nu este daca, ci cand va fi revolutie in Rusia. Putin isi asterne deja cuibul, sa fie mumificat in Red Square, spera sa moara linistit in buncarul lui. Dar eu inca sper ca Dumnezeu sa-l pedepseasca si in viata asta.
2
0
Ar fi cea mai infrangere, cea mai mare umilita pentru Rusia daca s-ar retrage din Ucraina. Sunteti constineti ca au gresit cand au inceput razboiul. Toti, pana la ultimul dintre cei 145.000.000 de rusi, sau mai bine spus, mai mult sau mai putin rusi, prietenii stiu de ce. Ideea este in felull urmator: Rusia a pierdut deja. Rusia nu are cum sa castige razboiul asta, razboiul va dura cel putin 20 de ani, ca mai toate de genul. Rusii se vor retage ca americanii din Vietnam, dar Putin stie ca fi mort si putrezit atunci. Deci el nu are nimic de pierdut. O revolutie in Rusia l-ar infrange pe Putin.
2
0
Si care-i problema sa termine conflictul. Sa se care din Ukr si gata.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212