REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Vin., 2 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6382
25.7° Constanța Vineri, 2 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6382

Putin îmbrățișează total calea dictaturii: a decis retragerea Rusiei și rupe ultimele legături cu Europa

Putin îmbrățișează total calea dictaturii: a decis retragerea Rusiei și rupe ultimele legături cu Europa

Cristina BĂRBUCEANU 10 ianuarie 2023 | 00:00 859

Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat luni, 9 ianuarie, Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, un proiect de lege privind ieşirea ţării din Convenţia penală privind corupţia a Consiliului Europei şi retragerea din Grupul Statelor Împotriva Corupţiei (GRECO), transmite EFE.

Respectivul document, care vizează ieşirea Rusiei din convenţia semnată în ianuarie 1999, a fost inclus între proiectele camerei inferioare a legislativului rus, informează Agerpres.

În anexele proiectului de lege, Putin şi-a argumentat propunerea invocând decizia Comitetului de Miniştri ai Consiliului Europei (CoE) de a retrage Rusiei calitatea de membru al GRECO, care monitorizează îndeplinirea acordului.

''Conform acestei decizii, Rusia pierde calitatea de stat membru al GRECO, cu excepţia cazurilor în care GRECO monitorizează îndeplinirea angajamentelor făcute de ţara noastră, însă Rusia pierde dreptul de a participa la dezbaterea sau aprobarea rapoartelor, precum şi dreptul de vot'', a arătat Putin.

Proiectul de lege menţionează că este vorba despre o situaţie inadmisibilă pentru Rusia, motiv pentru care se propune ieşirea ţării din Convenţia penală privind corupţia şi retragerea din GRECO.

Moscova a anunţat că se retrage din Consiliul Europei în martie 2022, după 26 de ani de participare, ca urmare a invaziei ruse din Ucraina şi după ce Comitetul de Miniştri al CoE a declanşat articolul 8 din statutul său pentru a exclude Rusia, aminteşte EFE.

Potrivit Indicelui de percepţie a corupţiei publicat de organizaţia neguvernamentală Transparency International, Rusia ocupă locul 136 din 180, cu 29 de puncte pe o scară de la 0 (total corupt) la 100 (total necorupt), conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe asasin.Le-a luat-o inainte cel mai corupt ruznac. Nu mai poate lua nimeni o mwie de el.
4
1
si unde e dictatura, daca el a scos rusia din niste conventii europene
1
4
ARE SANGE IN INSTALATIE DL PUTIN SI NU SE LASA CALCAT IN PICIOARE DE SUA, UE, ONU ETC
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
6413317213
5/49
2412404187
joker
144239344515