REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.7° Constanța Mar., 6 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6386
22.7° Constanța Marți, 6 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6386

Putin ordonă o încetare a focului în Ucraina, la apelul patriarhului Kirill

Putin ordonă o încetare a focului în Ucraina, la apelul patriarhului Kirill

A.F. 5 ianuarie 2023 | 18:26 1979

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi forţelor sale să aplice o încetare a focului în Ucraina în zilele de 6 şi 7 ianuarie, cu ocazia Crăciunului ortodox, după un apel lansat în acest sens de către patriarhul rus Kirill, a indicat Kremlinul, citat de AFP.

"Ţinând cont de apelul sfinţiei sale patriarhul Kirill, ordon ministrului rus al apărării să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact între părţi în Ucraina, începând de la 12:00, 6 ianuarie din acest an, până la 24:00, în 7 ianuarie", se menţionează în comunicatul Kremlinului, citează Agerpres.

Preşedintele rus a invitat forţele ucrainene să respecte acest armistiţiu cu scopul de a da posibilitatea ortodocşilor, confesiune majoritară în Ucraina ca şi în Rusia, "să asiste la slujbele din Ajunul Crăciunului, precum şi la cele din ziua Naşterii lui Iisus".

Această încetare a focului, prima de amploare de la începutul ofensivei ruse în Ucraina în 24 februarie, intervine după un apel în acest sens din partea patriarhului Bisericii ortodoxe ruse Kirill, un susţinător apropiat lui Vladimir Putin.

Acest apel al patriarhului Kirill fusese respins de consilierul preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, care a denunţat pe Twitter joi, înaintea anunţului lui Putin, o eventuală "capcană cinică" şi "element de propagandă".

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, îi ceruse şi el joi, lui Vladimir Putin, în cursul unei convorbiri telefonice, să instituie o "încetare a focului unilaterală" în Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar vorbe. Kirill e departe de Dumnezeu, ca si Putin. Vor un moment de respiro.Sa nu-i lase ucrainienii ca cine stie ce le pregatec. Rusii nu au nimic sfant.
1
0
f**u-ti KIRILU mati de criminal ce esti, omori oameni nevinovati.Dupa Craciun poate continua , nenorocit ce esti
3
2
E ce sa spun, dupa ce SATANA KYNKYril a " sfintit " rachetele SATANICE SOVIETICE care au UCIS MII DE COPII UCRAINIENI NEVINOVATI, chiar in ziuade 25 decembrie, i-a gasit " SMERENIA " pe SATANISTI !!! Acesti IDIOTI care STAPANESC rusia SOVIETICA nu au nici un simt : 36 d eore NU MAI UCID UCRAINIENI pentru ca este " craciunul " sovietic !!! Ce-i spun ei lui ISUS ? " Vezi Doamne, ce concesii iti facem ? 36 de ore NU MAI UCIDEM OAMENI NEVINOVATI ... in cinstea ta !!!! " Apoi facem razboi planetar, ca noi suntem STAPANI aici pe pamant !!!
7
4
trebuie mwit tot timpul. Si sa nu uitam sa-l fwtem si de cristosul mamitzicii lui.
5
2
Crăciunul e la toți la fel, cu excepția unora dintre ortodoxia...in cazul asta, Rusnacii rupți în fund.
5
4
Dar Patriarhul Kirill nu poate sa ceara mai bine, incetarea detot a razboiului ?
16
0
O, dar vai. Ei bombardau fara probleme de Craciunul catolic. Acu vor puza. Ati ramas fara energie ma terminatilor ? Vreti moment de respiro ? Rusia plii mele. Bat astia la voi ca la fasole .
17
4
Fraieri sa fie ucrainenii sa accepte. Sa continue sa le rupa pisda la rusnaci. Ati vrut razboi, luati cu paine acu.
21
3
Acum,daca Putin ordona o incetare a ostilitatior,capra riioasa ,de ce nu accepta?!
8
18

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292