REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Putin și-a găsit aliat o mare putere NATO

Putin și-a găsit aliat o mare putere NATO

Replica API 29 martie 2022 | 17:29 1245

Turcia și alte națiuni trebuie să discute în continuare cu Rusia pentru a ajuta la încheierea războiului din Ucraina, a declarat duminică, 27 martie, purtătorul de cuvânt al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, adăugând că Kievul are nevoie de mai mult sprijin pentru a se apăra.

Turcia, membru puternic NATO, are relații bune atât cu Rusia, cât și cu Ucraina și a căutat să medieze în conflictul care durează de o lună, a declarat Ibrahim Kalin.

„Dacă toată lumea taie legăturile cu Rusia, arde podurile, atunci cine va vorbi cu ei la sfârșitul zilei”, a declarat Kalin la forumul internațional de la Doha.

Echilibristică pe sârmă la Ankara

„Ucrainenii trebuie să fie sprijiniți prin toate mijloacele posibile pentru a se putea apăra dar cazul Rusiei trebuie ascultat, într-un fel sau altul, pentru ca nemulțumirile sale să poată fi înțelese, a adăugat Kalin, scrie Cyprus Mail.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat Occidentul să ofere țării sale tancuri, avioane și rachete pentru a se apăra de forțele ruse, în timp ce Occidentul a răspuns invaziei Rusiei prin sancțiuni economice majore asupra Moscovei.

Ankara spune că invazia Rusiei este inacceptabilă, dar se opune în principiu sancțiunilor occidentale și nu li sa alăturat.

Economia Turciei, deja tensionată de o criză valutară din decembrie, se bazează în mare măsură pe energia, comerțul și turismul rusești, iar de la începutul războiului, la 24 februarie, mii de ruși au sosit în Turcia, văzând-o ca un refugiu sigur împotriva sancțiunilor.

Refugiu pentru oligarhi

Ahmet Burak Daglioglu, șeful biroului de investiții al Turciei, a declarat separat de forum că unele companii rusești își mută operațiunile în Turcia.

Întrebat despre faptul că Turcia face afaceri cu persoane care i-ar putea fi de folos președintelui Vladimir Putin, el a spus: „Nu țintim, nu urmărim, nicio investiție sau capital care să pună un semn de întrebare”.

Două superiahturi ale miliardarului rus Roman Abramovici au acostat în stațiunile turcești, în timp ce Ankara a declarat că nu-i va sancționa pe oligarhi ruși.

Guvernele occidentale i-au vizat pe Abramovici și alți oligarhi ruși cu sancțiuni, în timp ce încearcă să-l izoleze pe Putin și pe aliații săi în războiul de invazie al Ucrainei dus de Moscova, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212