REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Putin vrea întărirea legăturilor cu ţările BRICS pe fondul sancţiunilor occidentale

Putin vrea întărirea legăturilor cu ţările BRICS pe fondul sancţiunilor occidentale

Replica API 22 iunie 2022 | 00:00 919

Preşedintele rus Vladimir Putin a pledat miercuri pentru o întărirea a legăturilor între statele BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), pe fondul sancţiunilor occidentale fără precedent care lovesc economia ţării sale din cauza invaziei ruse în Ucraina, transmite AFP.

Vladimir Putin

'Oamenii de afaceri din ţările noastre sunt nevoiţi să-şi dezvolte activităţile în condiţii dificile pentru că partenerii occidentali neglijează principiile de bază ale economiei de piaţă, ale comerţului liber', a declarat Putin, adresându-se participanţilor la Forumul economic al BRICS, în preziua unui summit virtual al acestor state, citează Agerpres.

În intervenţia sa, preşedintele rus a criticat 'instituirea permanentă de noi sancţiuni din motive politice', care contrazic 'bunul simţ şi logica economică elementară'.

În acest context, Rusia este în curs de 'a-şi reorienta în mod activ fluxurile comerciale şi contactele economice exterioare spre parteneri internaţionali fiabili, înainte de toate spre ţările BRICS', a afirmat Putin.

El a precizat că sunt în desfăşurare 'negocieri privind deschiderea de lanţuri de magazine indiene în Rusia şi creşterea ponderii automobilelor chinezeşti pe piaţa rusă'.

'Livrările de petrol rusesc către China şi India sporesc. Cooperarea agricolă se dezvoltă dinamic', la fel şi exporturile de cereale din Rusia spre ţările BRICS, a adăugat Putin.

Rusia vrea de asemenea să construiască cu partenerii săi din BRICS 'măsuri alternative de transferuri internaţionale' şi o 'deviză internaţională de rezervă' pentru a reduce dependenţa de dolar şi euro, a mai afirmat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cacatul ala George Simion, care este t***n si trebuie sa subliniez asta, pentru ca a copiat partidul rromior AURr si asta ar trebui sa va puna pe ganduri. Simion asta, trompeta rusofila a spus-o cu gura lui ca AUR e partid populist. Ce inseamna mai exact populism? Populist esti cand studiezi ce nemultumiri au oamenii, ce nevoi, suparari, probleme au romanii, iar apoi ii minti ca exact aia vrei sa le dai si ii prostesti sa dea jos actuala conducere. Mai precis, populistii sunt d-astia care vor lovitura de stat, sa vina ei la putere.Populistii vor la CIOLAN,dar "fura" de la saraci, de la amarati
0
0
Suntem o tara democrata, putem alege oricand sa iesim din UE si din NATO, in schimb, dincolo, mai la EST, ce se intampla cu Ucraina, tara neutra si suverana? De ce e invadata nejustificat de catre canibalii rusi? "The russian famine cannibalism" pe google imagini, o sa-mi multumiti mai tarziu, copiilasi! Romania are a 2-a cea mai puternica armata din regiune, dupa Polonia, la fel si economia. Ce nu va ajunge, ba? Va uitati gura-casca la rusofila Sosoaca cu Lazarus aka FAKE NEWS la noul OTV, Romania TV? Nu stie ba Sosoaca asta unde e Elodia, unde e nepoata lu' Cumpanasu? Bahmu stie sigur.
2
0
140.000.000 de slugi rusesti dintre care peste 100.000.000 sunt asiatici, galbejiti cu ochii mici. Sunt popoare invadate nejustificat de catre moscoviti, popoare subjugate de catre imperialistii pizdii, de catre canibalii rusi, singurul popor care a incalcat Cuvantul Domnului si a mancat carne de om in timpul ambelor razboaie mondiale. Rusia, un popor blestemat. Asta este purul adevar, nu propaganda putinista, nu sosocisme, nu sorrosisme. Adevarul pur, dovedit de istorici. Iar China, cate miliarde de chinezi sunt slugi ale "unicului partid" comunism, ba, fututi mortii ma-tii? Stii?1.4 miliarde
3
0
Pentru 01:44, de cine sa fim platiti, ba poponarule? De m****a de ma-ta? Manca-mi-ai p**a pana ramane de un metru, in mortii ma-tii de rusofil imputit. Tradator de tara si de neam care esti, baga-mi-as p**a in ma-ta! De 12 ori in istorie a fost Romania invadata de Rusia, fututi mortii ma-tii, sa-ti fut de copil cacat cu ochi ce esti! Auzi, suntem platiti noi. Noi slugi, fututi mortii ma-tii? Ce au facut rusii in Romania dupa '45 pana in 58? Apoi ne-au lasat comunismul ca "gulag". Ba, idiotule! Stii ce inseamna sluga? 140milioane de slugi sunt in Rusia. Slugi! Iar 1 milion oligarhi moscoviti.
3
0
cu cat sunteti platiti slugi ordinare
1
0
Slava Rusia
1
0
Bravo - Roman adevarat !
0
1
Ma uit chiar acum pe un site Worldometer, un om moare in fiecare secunda, iar Satana Putin inca traieste. Viata este atat de nedreapta. Mori, in mortii ma-tii! Faci planetei un bine! Peste 120.000 de oameni au murit azi. 27,831,210 si creste in fiecare secunda, sunt milioanele de oameni care au murit anul acesta. Cifrele au explodat in 24 februarie cand muistul asta a atacat Ucraina. Face un genocid impotriva omenirii si justifica genocidul, ca astfel previne un genocid impotriva Rusiei. O viata de canibal rus nu costa nimic,dar noi restul suntem civilizati. Imi veti da dreptate,Putin e Satana
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614