REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Puya e mare fermier! Și-a făcut solar în curtea casei de la țară

Puya e mare fermier! Și-a făcut solar în curtea casei de la țară

A.F. 12 aprilie 2024 | 00:00 285

Cine ar fi crezut că Puya, băiețașul rău de după blocurile gri din cartierul Sălăjan ( Balta Albă), se va transforma cu timpul în mare fermier. Ajuns la 45 de ani, Puya preferă viața la țară, motiv pentru care a cumpărat o casă tradițională din lemn din zona Hunedoara, pe care a integrat-o în proiectul „Puymici”. 

Puya e mare fermier! si-a facut solar in curtea casei de la taraPuya

Astfel, cum a dat firul ierbii pe Puya nu prea îl mai găsești prin Capitală, unde și aici și-a ridicat o vilă, tot în Sălajan, cartierul copilăriei sale

Puya mai construiește o casă la Fundulea 

Zilele acestea, Puya a plecat la Fundulea, acolo unde și-a făcut colțul lui de Rai, lângă un lac. Solistul a anunțat, printr-un video postat pe canalul său de YouTube, că și-a mai ridicat între timp o căsuță în gospodărie.

 „Dacă tot a venit primăvara, m-am reapucat de treabă, la casa Puymici. Între timp, am mai făcut o căsuță, acum am mai multe căsuțe. Pe asta nouă am făcut-o din ce am găsit și noi prin curte, mai o țiglă de la o vecină, scândurile le-am luat de la o biserică, iar grinda asta mare mi-a trimis-o un prieten de la Huedin. 

Are și beci și vedere la lac, tot dichisul. Mai greu e cu scara pentru unchiul când o să se îmbete!”, a povestit Puya, de la fața locului. 

Puya e mare fermier! si-a facut solar in curtea casei de la tara

Puya și-a făcut seră!  „Am luat roșii românești și pătrunjel de la Vidra!”

După ce a pus osul la ridicarea căsuței, care e aproape gata, Puya a plecat la Vidra (Ilfov) să cumpere răsaduri pentru a le planta în solar. 

 „N-am mai fost de mult pe aici pentru că am tot avut treabă. L-am lăsat pe unchiul să se ocupe. Am început însă treaba acum, am luat niște copăcei, plantăm, facem o livadă. Punem ceapă, mazăre, usturoi românesc. 

Am făcut și o seră mare aici. Am fost la Vidra și am luat răsaduri de roșii, soiuri de astea românești (Grasa românească) și de Buzău și pătrunjel. Astea nu le găsești prin super market, acolo sunt interzise astea românești. Eu credeam că se interzic doar piesele rap, dar acum se interzic și roșiile românești”, a mai spus Puya, care a anunțat că sprijină fermierii autohtoni. 

Puya e mare fermier! si-a facut solar in curtea casei de la tara

Câte case are Puya?

Invitat la podcastul lui Mihai Morar, Puya a făcut recensământul proprietăților pe care le deține, până în prezent.

 „Mi-am făcut o casă mare pe pământ, în București, în Sălăjan, o vilă. M-am dus apoi la țară și am făcut o casă de lut, că am început să mă pricep. M-am mai dus, recent, și la Hunedoara și mi-am mai luat o casă de lemn.

E o zonă acolo de case de semi-părăsite. E o casă din lemn de stejar foarte frumoasă, pe care vreau să o iau de acolo și să o mut, undeva mai aproape de București, dar vreau să păstrez lemnul ăla că nu mai găsești așa ceva.

Ar fi păcat să fie dărâmate casele alea tradiționale. Eu îmi doresc să creez un loc în care, atunci când intri în casa aia, să simți tradiția, să vezi că s-a păstrat ceva, să ai un peisaj frumos. Vreau să păstrez autenticitatea aia, de la țară.

Ăsta e proiectul Puymici de lângă București, e undeva prin zona Fundulea. Dar, deja s-au cam scumpit casele pe lângă București, nu mai pot să mai cumpăr nimic. Am 2500 metri pătrați de teren, dar s-a scumpit, nu pot să mă mai apropii.

Mie îmi place să lucrez eu, pun mâna și să fac. Lucrez cu unchiul lui nevastă-mea. Mă duc mai fac câte ceva pe acolo, mă duc să mă și relaxez. Pe mine asta mă relaxează. Eu nu lucrez așa ca Dorian, industrial. Eu sunt mai cu tradiția.

Am recondiționat casa asta din Hunedoara, mai facem acum încă una mai mică. Putem dormi acolo, mergem în week-enduri, de Crăciun, pot să dau muzica tare acolo!”, a dezvăluit Puya, în podcastul lui Mihai Morar.

Puya (45 de ani) este în prezent familist convins, s-a aşezat la casa lui, alături de Melinda, femeia care l-a cumințit pe băiețașul de cartier. Cei doi şi au împreună trei fete (Melissa, în vârstă de 15 ani, Iuliana, în vârstă de 12 ani, şi fetiţa cea mică, în vârstă de 7 ani). Puya, pe numele lui adevărat Dragoş Gărdescu, a revenit anul trecut în atenţia fanilor în reality-show-ul „America Express”, în care a făcut echipă chiar cu soţia sa, Melinda.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272